× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κι άλλο κρούσμα στο Ίδρυμα της Αγιάσου!

Με κορονοϊό διαγνώσθηκε εργαζομένη στη σίτιση των περιθαλπομένων- Εφιαλτικά σενάρια για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2020

Κι άλλο κρούσμα στο Ίδρυμα της Αγιάσου!
' χρόνος ανάγνωσης

Μια εργαζομένη στη σίτιση των περιθαλπομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, γνωστό ως ίδρυμα «Θεομήτωρ», στην Αγιάσο, διαγνώσθηκε θετική πριν από λίγο στον κορονοϊό!

Πρόκειται για το πρώτο θετικό δείγμα μεταξύ όσων μέχρι σήμερα εξετάσθηκαν- από τα 139 συνολικά που λήφθηκαν (σ.σ. από τους 70 εργαζομένους και τους 69 περιθαλπόμενους του ιδρύματος). Κι αυτό μετά την επιβεβαίωση το πρωί της Τετάρτης ως θετικού, του κρούσματος ασθενούς με κορονοϊό, ενός υπερήλικα που μένει στο ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η εξέταση των απεσταλμένων δειγμάτων στην Αθήνα. «Πολλά ακόμα εκκρεμούν να εξετασθούν» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως το «Ν» έγραφε χθες, ο ασθενής, άτομο με Αναπηρίες που δεν θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τον έξω από το ίδρυμα χώρο, εμφάνισε υψηλό πυρετό την περασμένη Δευτέρα. Η πρώτη εξέταση τον έφερε θετικό στον κορονοϊό κάτι που επιβεβαιώθηκε ξανά πριν από λίγο χθες Τετάρτη. Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση και λήφθηκαν έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας των φιλοξενουμένων. Τα μέτρα περιλάμβαναν τη λήψη δειγμάτων προς εξέταση από το σύνολο των εμπλεκόμενων στο θέμα εργαζομένων και φιλοξενουμένων στο Ίδρυμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου