× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Δρόμος μας» στη Λουτρόπολη Θερμής

Προβολή ντοκιμαντέρ την Κυριακή 24 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2019

«Ο Δρόμος μας» στη Λουτρόπολη Θερμής

Η κομματική οργάνωση Λουτρόπολης Θερμής του ΚΚΕ παρουσιάζει την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στη Λουτρόπολη Θερμής το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Ο Δρόμος μας» που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kαρέ-καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική. Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά.

Ένα ντοκιμαντέρ που αποτελεί μια ακόμα μικρή αναγνώριση της προσφοράς και της θυσίας όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά μας, έδεσαν τη ζωή τους με το Κόμμα. Αυτοί είναι οι «πρωταγωνιστές» του.Ένα ντοκιμαντέρ που απευθύνεται στον καθένα που προβληματίζεται για το παρόν και το μέλλον, αφού η συναρπαστική Ιστορία του ΚΚΕ μπορεί να προσφέρει γνώση και χρήσιμα διδάγματα για το σήμερα.

Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα, αποτελούμενη από τους: Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους: Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή, Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.
Τη διεύθυνση φωτογραφίας έκανε ο Άκης Αποστολίδης.
Μουσικά έντυσε το ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη.
Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής.
Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν επίσης τη φωνή τους οι: Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου, Διονύσης Ξενάκης.Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ