× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 15/10/2020

Αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία Σαπφούς η απεργιακή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων Σωματείων της.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε εκπρόσωπος του Εργατικού Kέντρου Λέσβου Μπάμπης Ντινενής ο οποίος στάθηκε στην ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού «η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση σης».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Βάσω Καλαμιδιώτου η οποία τόνισε ότι παρόλο που συμπληρώνεται ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες κενά σε σχολεία «ενώ στις πλάτες των εκπαιδευτικών μετακοιλίεται η επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στη Εκπαίδευση προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα ο κ.Αλεξίου ανέφερε πως ο ΕΟΔΥ πρέπει να αποστείλει δυο κινητές μονάδες για να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Λέσβου να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Εκ μέρους της Ένωση Πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου μίλησε ο πρόεδρος Γιώργος Ντίνος ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο νησί εξαιτίας του προσφυγικού-μεταναστευτικού καθώς και στις ελλείψεις σε προσωπικό.
Η Σοφία Καζαμία ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Λέσβου στην ομιλία της, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για τη στήριξη των αναπληρωτών, για τη σίτιση, στέγαση και τη δωρεάν μεταφορά τους στον τόπο εργασίας τους. Καμία πολιτική απόφαση δεν έχει παρθεί, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφός μας από τους πίνακες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παραμείνουν στην ανεργία για τα επόμενα χρόνια».

Δεν μάσησε τα λόγια της η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Λέσβου και μέλος της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» Έφη Γκίκα μιλώντας για τις ευθύνες και τους πραγματικούς υπαίτιους για την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Ν.Τ.Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Κατσαβέλλης μεταφέροντας στους συγκεντρωμένους το αγωνιστικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία στην Ερμού και στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή