× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής μεγάλο στοίχημα για τη Δυτική Λέσβο

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του πρώην αντιδημάρχου Λέσβου Κώστα Κατσαρού. Μιλά για το Δήμο Μυτιλήνης, το κολυμβητήριο, τις καθυστερήσεις δημοπρατήσεων και για την προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/10/2020

Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής μεγάλο στοίχημα για τη Δυτική Λέσβο

Για τα έργα και το σχεδιασμό που παρέδωσε στα νεοσύστατα αυτοδιοικητικά σχήματα, το Σεπτέμβριο του 2019, ο Δήμος Λέσβου και η αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών μιλά στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λέσβου Κώστας Κατσαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κ. Κατσαρός  αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που παρέδωσε στους δύο δήμους και ειδικά στο Δήμο Μυτιλήνης, όπως το Κολυμβητήριο, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξή τους και στις δημοπρατήσεις γενικότερα, γεγονός που πιθανόν θα οδηγήσει σε απώλεια πόρων και προγραμμάτων.

«Ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά …»

Ειδικά για το έργο του Κολυμβητηρίου ο Κ. Κατσαρός σημειώνει πως είναι ένα  έργο με ονοματεπώνυμο και σφραγίδα από τον πρώην δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, τον αντιδήμαρχο Ν. Καρασάββα και τον ίδιο που εργάστηκαν σκληρά για να φτάσει έως το καλοκαίρι του 2019 ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση.  «Ο πρώην Δήμος Λέσβου, είχε σημαντικά στελέχη τα οποία εργάστηκαν σκληρά και ανέβασαν τον ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων σε όλα τα επίπεδα. Αυτόν τον πήχη οφείλουν να τον κρατήσουν ψηλά οι δύο νέοι δήμοι. Αν χαμηλώσουν τον πήχη και αναλωθούν σε μικρέργα και ρουσφέτια, τότε θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια για να διεκδικήσουν μετά οι νέες δημοτικές αρχές χρηματοδοτήσεις. Η προηγούμενη δημοτική αρχή όταν αποχώρησε παρέδωσε έργα ενταγμένα, συμβασιοποιημένα και κάποια σε εξέλιξη, ύψους  225 εκατομμυρίων ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Δυτική Λέσβος προσπαθεί…»

Αναφερόμενος ο Κ. Κατσαρός στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στον οποίον εργάζεται τον τελευταίο χρόνο ως ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, ανέφερε ότι τους πρώτους μήνες εκεί η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, αφού ο Δήμος στήθηκε από το μηδέν λειτουργικά και επιχειρησιακά. «Σήμερα, επισήμανε ο Κ. Κατσαρός γίνεται μια σημαντική προσπάθεια στον τομέα των έργων με δημοπρατήσεις, εντάξεις και γενικότερο σχεδιασμό έργων και δράσεων». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ο Κ. Κατσαρός τα έργα των παιδικών χαρών όπου η Δυτική Λέσβος προχωρά σε δημοπρατήσεις και εντάξεις στο πράσινο ταμείο και άλλα προγράμματα.

Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής και παραλία Σκ. Ερεσού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο μεγαλύτερα έργα ωστόσο που  έχει επεξεργαστεί μέχρι σήμερα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλονής και η ανάπλαση της παραλίας Σκάλας Ερεσού. Σύμφωνα με τον Κ. Κατσαρό η μελέτη του Κλειστού Γυμναστηρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ έχει υποβληθεί πρόταση όπως είπε από τον περασμένο Ιανουάριο στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ όπου ακόμη αναμένεται η απόφαση για την ένταξή του.

Το έργο της παραλίας Ερεσού, όπως σημείωσε ο Κ. Κατσαρός είναι ένα μεγάλο και δύσκολο έργο το οποίο απαιτεί βαριές αδειοδοτήσεις  και εγκρίσεις γι’ αυτό άλλωστε ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης του Υπουργείο Υποδομών. «Το έργο έχει προένταξη 2,3 εκατομμύρια ευρώ και ευελπιστούμε ότι θα προλάβουμε την οριστική ένταξη και δημοπράτησή του μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου. Σε διαφορετική περίπτωση αναγκαστικά θα πρέπει να περάσει ως έργο γέφυρα στη νέα προγραμματική περίοδο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ