× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εντός των ημερών η απόφαση του Υπουργού για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Πρώτη Γενική Συνέλευση εντός Νοεμβρίου και νέο ΔΣ στο τέλος του χρόνου. Αποφασισμένη ακόμη και για Ευρωπαϊκά Δικαστήρια η Δυτική Λέσβος, αν δεν δικαιωθεί

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/10/2020

Εντός των ημερών  η απόφαση του Υπουργού για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Εξελίξεις ακόμη και εντός της εβδομάδας  δρομολογούνται  στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης   Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ), όπου αναμένεται η ανακοίνωση από μέρα σε μέρα της   απόφασης  του αρμόδιου Υπουργού, επί της ειδικής διοικητικής προσφυγής που κατέθεσε η Δυτική Λέσβος, κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Πολύκαρπου Πολυχρονάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατανομή των μετοχών του Φορέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων του νησιού μας, σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχει ως εξής:

Δήμος Μυτιλήνης  (5.691 μετοχές Χ 60 ευρώ / μετ.) 341.460 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο.

Δήμος Δυτικής Λέσβου (2.809 μετοχές Χ 60 ευρώ / μετ.) 168.540 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου (1.500 μετοχές Χ 60 ευρώ / μετ.) 90.000 ευρώ.

Η βασική διαφωνία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, σχετίζεται με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό 15% και 1.500 μετοχές, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, η οποία αποτελεί διάδοχο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) από την εποχή των Καποδιστριακών Δήμων. Το βασικό επιχείρημα, στο οποίο βασίζεται η προσφυγή, είναι ότι το 2018 ψηφίσθηκε  ο νόμος 4555 ο οποίος σε συγκεκριμένες παραγράφους του, απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή Νομικών Προσώπων όπως είναι ΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο των ΦΟΔΣΑ.  Μάλιστα σε σχετική δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου, σημειώνει μεταξύ άλλων πως ακόμη και αν δεν δικαιωθεί η προσφυγή του Δήμου στον Υπουργό, η Δυτική Λέσβος θα συνεχίσει τις προσφυγές μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια αν χρειαστεί, επισημαίνει θα προσφύγουν και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Μυτιλήνης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ετοιμάζεται να προχωρήσει στον ορισμό των μετόχων που θα συμμετέχουν στην πρώτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να γίνει τροποποίηση του καταστατικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αργότερα, σε επόμενη  Γενική Συνέλευση των μετόχων και αφού πρώτα τακτοποιηθούν όλες οι γραφειοκρατικές και νομικές εκκρεμότητες της εταιρείας.  

Φαβορί για τη θέση του προέδρου, θεωρείται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ενώ σίγουρη θεωρείται και η  συμμετοχή του δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιάννη Βατού, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα τοποθετηθεί στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου με αυξημένες αρμοδιότητες. Θέση ευθύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να αναλάβει και ο πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου Γιάννης Άνεμος.  Η επιλογή του Παν. Κατσαβέλλη, πάντως για τη θέση του προέδρου  δεν θεωρείται τυχαία αφού έγκυρες πηγές αναφέρουν  ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να γίνει αποδεκτό από τη Δυτική Λέσβο.

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, βέβαιη θεωρείται προς το παρόν μόνο  η συμμετοχή του νυν προέδρου Στέφανου Αποστόλου.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση