× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αντισεισμική θωράκιση για να μη μετράμε συνεχώς πληγές»

Στη σεισμόπληκτη Σάμο Κομνηνάκα και Κυρίτση, με κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2020

«Αντισεισμική θωράκιση για να μη μετράμε συνεχώς πληγές»

Tις μεγάλες καταστροφές που έχουν προκληθεί στο Βαθύ και στο Καρλόβασι  από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε την Παρασκευή, διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρίσκεται στο νησί της Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τη Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ πραγματοποιεί περιοδεία από το πρωί στις περιοχές του νησιού της Σάμου, που χτυπήθηκαν από το σεισμό. Στο κλιμάκιο, επίσης, συμμετείχαν η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Φιλιππής και ο δημοτικός σύμβουλος Σάμου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Τζίχας. Το κλιμάκιο συνομίλησε με εργαζόμενους και κατοίκους που περιέγραψαν τις στιγμές του σεισμού και το τι επακολούθησε.

Παράλληλα, είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζο όπου συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων στα δημόσια κτίρια. Όπως είπε ο δήμαρχος, υπάρχουν αναφορές για ζημιές αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει έλεγχοι ενώ είπε πως τα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες τρεις ημέρες.

Επίσης, το κλιμάκιο συναντήθηκε με ελεγκτές της περιφέρειας που ανέφεραν ότι από τις 35 επιχειρήσεις που ελέγχθησαν μέχρι το μεσημέρι, το 80% έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή της η Μαρία Κομνηνάκα σημείωσε: «Είμαστε εδώ κλιμάκιο του ΚΚΕ για να συμπαρασταθούμε στους Σαμιώτες, που πληρώνουν ακόμα ένα βαρύ τίμημα. Πρώτα και κύρια να εκφράσουμε την οδύνη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νέων παιδιών, να ευχηθούμε καλή ανάρρωση σε όσους έχουν τραυματιστεί.

Σ’ αυτή τη φάση είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να φροντίσει για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, νοσοκομεία, τα σχολεία, όλα τα δημόσια κτίρια, να στεγαστεί ο κόσμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια θεωρούμε ότι πρέπει να μπει επί τάπητος για ακόμα μια φορά το θέμα της πρόληψης γι’ αυτά τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης, για να μη μετράμε συνεχώς τις πληγές μας»

 

Από την πρώτη στιγμή στην πόλη, το κλιμάκιο του ΚΚΕ αντικρίζει εικόνες καταστροφής όπως μεταξύ άλλων τις ρωγμές σε πολλά σπίτια της περιοχής, τη κατεστραμμένη σκεπή του Δημοτικού Σχολείου Πορφυριάδας αλλά και την «κόκκινη» πενταώροφη πολυκατοικία η οποία κρίθηκε ακατάλληλη καθώς επτά από τις κολώνες στηριξης της έχουν κοπεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στη συνάντηση που είχαν τα μέλη του Κόμματος με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Α. Λυμπέρη, ο τελευταίος αναφέρθηκε στις ζημιές που υπάρχουν στο δήμο και στάθηκε στα Δημοτικά Σχολεία Πορφυριάδας και Κοντακαίικων (που έχει ολοκληρωτικές ζημιές), στο κτίριο του Τμήματος του Πανεπιστημίου και τις οικίες. Είπε ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι και ότι επαρκεί το κλιμάκιο των 30 υπαλλήλων που καλείται να ελέγξει όλα τα κτίρια του δήμου, ιδιωτικά και δημόσια, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι, έχουν ανοίξει όλοι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι (όπως τα σούπερ μάρκετ) με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί κάτι.

 

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα απαίτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τις αποζημιώσεις στο 100% και όχι, όπως γίνεται συνήθως, όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, οι εργαζόμενες λαϊκές οικογένειες, να μένουν στον αέρα χωρίς βοήθεια.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής