× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κρούσμα στο δημοτικό σχολείο Παπάδου

Υποψίες και για άλλα δημοτικά σχολεία, ενώ ο Σύλλογος Γονέων καλεί τους γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι μετά τα διαπιστωμένα κρούσματα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/11/2020

Κρούσμα στο δημοτικό σχολείο Παπάδου

Σε αναβρασμό και σήμερα, Πέμπτη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων που διαπιστώνονται σε δημοτικά σχολεία και έχουν ήδη διαπιστωθεί, ώστε να δοθούν οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα θετικό στον κορονοϊό διαπιστώθηκε παιδί που πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου στην Γ’ τάξη και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να νόσησε από τους γονείς του. Υποψίες για κρούσματα υπάρχουν και για άλλα δημοτικά σχολεία, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα τα τεστ, λέει στο «Ν» η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη.

Ας σημειωθεί ότι σχετικά με τα 7 διαπιστωμένα κρούσματα μαθητών ανάμεσα στα 19 που πηγαίνουν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, ο οικείος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς δεν μπορεί να «κλείσει» το σχολείο καλεί τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την κατάσταση που έχει προκύψει με τα κρούσματα covid-19 στην τάξη Γ2 του σχολείου μας.

Τα παιδιά της τάξης, που από τις 31 Οκτωβρίου βρίσκονταν σε καραντίνα ως άμεσες επαφές της δασκάλας μας που βρέθηκε αρχικά θετική, υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού την Παρασκευή που μας πέρασε, 6 Νοεμβρίου. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης, προέκυψε ότι 7 παιδιά της τάξης ήταν θετικά στον covid-19.

Την ίδια μέρα έγινε μοριακό τεστ και στους δασκάλους του σχολείου μας, στο οποίο βρέθηκαν όλοι αρνητικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επομένη των αποτελεσμάτων ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών μαθητών, τόσο στον οικογενειακό τους κύκλο όσο και εκτός, ενώ οι οικογένειές τους τέθηκαν μαζί με τα παιδιά σε καραντίνα 2 επιπλέον εβδομάδων, από την ημέρα που έγιναν τα τεστ. Αναμένεται να επιστρέψουν στην τάξη τους στις 23 Νοεμβρίου. Το ίδιο διάστημα καραντίνας θα ισχύσει και για τα παιδιά που βρέθηκαν αρνητικά.

Τις επόμενες μέρες, τα μέλη των οικογενειών των θετικών κρουσμάτων θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Στην περίπτωση που κάποιο μέλος βρεθεί θετικό, θα ξεκινήσει μία νέα διαδικασία ιχνηλάτισης, η οποία αν αφορά μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο τις προηγούμενες μέρες, θα συμπεριλαμβάνει και τις τάξεις που παρακολουθούσαν. Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως δεν υπάρχει πρωτόκολλο καραντίνας για τις “στενές επαφές των στενών επαφών” ενός κρούσματος.

Η διασπορά του κορονοϊού στα δημοτικά είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες μικρότερη σε σχέση με άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Η κατάσταση ωστόσο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο μας σε συνδυασμό με την έλλειψη ενημέρωσης, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν Σύλλογος Γονέων δεν έχουμε από το νόμο το δικαίωμα να κλείσουμε το σχολείο. Σας καλούμε ωστόσο να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να κρατήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι για κάποιες μέρες μέχρι να μπορέσουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση στο σχολείο μας - πράγμα που ευελπιστούμε να γίνει μέσα σε αυτό το σαββατοκύριακο.

Σε περίπτωση που οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις δεν σας το επιτρέπουν αυτό, σας παροτρύνουμε να μιλήσετε ξανά στα παιδιά σας για τη σημασία της σωστής χρήσης της μάσκας στους χώρους του σχολείου, της απολύμανσης των χεριών κυρίως πριν τα γεύματα και της τήρησης των αποστάσεων καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο.

Ευχόμαστε οι οικογένειες των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον covid-19 να περάσουν γρήγορα και χωρίς προβλήματα αυτή την περίοδο της υποχρεωτικής απομόνωσης. Σαν σύλλογος και σαν γονείς είμαστε όλοι δίπλα τους και τους εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχές για ταχεία επάνοδο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση. Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 χρόνια ζωής μετρά το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εξωστρεφείς δράσεις προσβλέπει σε παραπέρα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Γεωγραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

12 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε Λέσβο και Χίο οι παραβάτες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη αγάπης στην Κυψέλη

Από το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΥΓΕΙΑ

«Οι ανάγκες σε αίμα… δεν πάνε διακοπές!»

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτης Κατσίβελας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ