× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ασκοπη εξάντληση των δυνάμεων του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβο»

Καταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου για τα μέτρα που ελήφθησαν στο νησί για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2020

«Ασκοπη εξάντληση των δυνάμεων του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβο»

Σε καταγγελεία σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού μας, η οποία σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για άσκοπη λήψη αστυνομικών μέτρων και χρήσης του προσωπικού της Αστυνομίας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Στην ανακοίνωση μεταξυ άλλων αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς γι ακόμη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε ένα εντελώς παράλογο και άκρως επικίνδυνο επιχειρησιακό σχεδιασμό. Η Διοίκησή μας, λόγω της σημερινής επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παραβλέποντας κάθε κανόνα για τη διασφάλιση της υγείας των αστυνομικών αλλά και της δημόσιας υγείας, εξέδωσε διαταγή λήψης πρωτοφανών μέτρων Τάξης, Ασφαλείας και Τροχαίας.

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού και εν μέσω πανελλήνιου lock down, η Διοίκησή μας, αδυνατώντας να εκτιμήσει την κρατούσα  κατάσταση, εξέδωσε διαταγές λήψης αστυνομικών μέτρων, χρησιμοποιώντας άσκοπα το αστυνομικό προσωπικό της Διευθύνσεώς μας. Όχι μόνο δεν εξοικονομήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει προστασία από τον κίνδυνο έκθεσής τους σε ενδεχόμενη μόλυνση από τον ιο, αλλά αντιθέτως διαταχθήκαμε να λάβουμε μέτρα Τάξης-Ασφάλειας για μία πορεία που έχει απαγορευθεί.

Η Διαταγή επιφυλακής όλου του αστυνομικού προσωπικού, τόσο στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου όσο και σε όλα τα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα του νησιού, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλο θα προσφέρει εκτός από το συνωστισμό και το συγχρωτισμό των συναδέλφων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηγεσία μας, με τις παραπάνω διαταγές, αλλά και με την άρνησή της όλο αυτό το διάστημα να υποβληθεί το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Λέσβου σε τεστ ανίχνευσης του COVID-19, είτε μας θεωρεί άτρωτους απέναντι στην πανδημία, είτε εντελώς αναλώσιμους.

Δυστυχώς όμως οι δεκάδες νοσούντες συνάδελφοί μας όλο αυτό το διάστημα καταδεικνύουν το αποτέλεσμα της πλήρους αδιαφορίας της ηγεσίας μας. Ελπίζουμε ότι από αύριο κιόλας θα εξεταστεί  όλο το αστυνομικό προσωπικό που κλήθηκε να εργαστεί σήμερα.

Καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους μας που λαμβάνουν μέρος στα μέτρα για την… (μη) διεξαγωγή της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου!», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου