× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Βέρρου για τα προβλήματα του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ζητά την διευθέτηση του θέματος από το αρμόδιο Υπουργείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/11/2020

Παρέμβαση Βέρρου για τα προβλήματα του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος

Επιστολή στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη απέστειλε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος για το πρόβλημα της μη μετάβασης στη δεύτερη ψηφιακή ευρυεκπομπή εκατοντάδων νοικοκυριών στα χωριά του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Όπως έχει καταγγελθεί από δεκάδες προέδρους τοπικών κοινοτήτων αλλά και από εκατοντάδες δημότες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, από τις 6/11/2020 που ξεκίνησε από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (ΕΡΤ, Digea) η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, (σ.σ. όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία), εξακολουθούν να αναφέρονται ως «λευκές περιοχές» οι εξής:  Εφταλού, Κάπη,  Κλειού, Πτερούντα, Χίδυρα, Συκαμιά, Βαφειός, Λεπέτυμνος, Άργενος, Άγρα, Πέτρα, Σκαλοχώρι, Φίλια και Ανεμώτια. Με αποτέλεσμα και μάλιστα σε περίοδο υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω lockdown, οι δημότες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου γνωρίζοντας ότι το θέμα προφανώς είναι τεχνικό και αφορά τους παρόχους της ψηφιακής ευρυεκπομπής που έχουν αναλάβει από το Υπουργείο την ψηφιακή μετάβαση, ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση παρέμβασή του προς εκείνους, για να διευθετηθεί το θέμα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ