× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και δεν θα σας περάσει!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΛΗΣ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2020

Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και δεν θα σας περάσει!

Η 26η Νοέμβρη είναι η μέρα που η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια πρώτη απάντηση για την έως τώρα στάση της.Για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τα τρύπια υγειονομικά πρωτόκολλα και για τον ανύπαρκτο έλεγχο.
Για το όχι απλώς αθωράκιστο αλλά ξεχαρβαλωμένο σύστημα υγείας, στο οποίο συνέβαλαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις.

Για την κοροϊδία στους ήρωες μας τους υγειονομικούς, που αφού πρώτα ζήτησε να τους χειροκροτήσουμε, έφτασε στο σημείο να τους στέλνει την αστυνομία για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις τους, όταν ανέδειξαν τις ελλείψεις και την γύμνια του ΕΣΥ χαλώντας τους το αφήγημα.

Για το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, θέλοντας να αποτινάξει και να ξορκίσει από πάνω της τις εγκληματικές πλέον ευθύνες. Που ήξερε να μας κουνάει το δάκτυλο ενώ στους 9 και πλέον μήνες που της εξασφάλισε ο λαός με την υπεύθυνη στάση του στο πρώτο lockdown, αυτά που έχει να επιδείξει είναι από ελάχιστα έως μηδενικά.

Για την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη που έφερε εντός πανδημίας. Την διαστρέβλωση των αιτημάτων μαθητών-εκπαιδευτικών για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, άλλοτε παρουσιάζοντας τους ως ψεκασμένους αρνητές μάσκας και άλλοτε στέλνοντας τα ΜΑΤ να ψεκάσουν με χημικά τους μαθητές, να συλλάβουν και κρατήσουν 15χρονους για 4 ημέρες.

Για το φιάσκο της τηλε-εκπαίδευσης που παινευόταν η κα Υπουργός ότι ήταν έτοιμη από τον Σεπτέμβριο. Για τους μαθητές 2 ταχυτήτων που δημιουργούνται καθώς πολλές οικογένειες δεν έχουν όχι δύο ή τρεις υπολογιστές αλλά ούτε έναν.
Η κατάσταση χειροτερεύει σε περίπτωση που ο γονιός δουλεύει με τηλε-εργασία και τα παιδιά πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα, με το internet να μην «σηκώνει» ταυτόχρονα πολλές συνδέσεις.

Αν υπάρχει και internet, γιατί η κυβέρνηση όταν αποφάσιζε να προχωρήσει σε τηλε-εκπαίδευση, δεν σκέφτηκε να παράσχει στους μαθητές δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δωρεάν υπολογιστές, τάμπλετ κ.λ.π., διασφαλίζοντας έτσι την ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.Για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που είναι από τις πρώτες επισημάνσεις που κάνανε οι επιδημιολόγοι στην κυβέρνηση, και εκείνη αρκείται στο να ειρωνεύεται, ότι όπως λέει και το όνομα είναι "Μαζικής" και ότι δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία.

Μηχανές για την ΔΙΑΣ, περιπολικά για την αστυνομία και F-35 μπόρεσε να γεννήσει όμως η κυβέρνηση! Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί κανείς να διακρίνει τις προτεραιότητες της.Μας λέει ότι με την πανδημία βρισκόμαστε σε πόλεμο, και το βλέπουμε πλέον, ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος.

Αλλά αντί να εξοπλιστεί γι’ αυτόν τον πόλεμο, προσλαμβάνοντας γιατρούς, νοσηλευτές, φτιάχνοντας ΜΕΘ, εξοπλίζεται για άλλο πόλεμο, γι’ αυτόν που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, που είναι σε αναβρασμό. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για προσλήψεις 2.600 στρατιωτικών και 2000-2200 αστυνομικών (για το νέο σώμα που ιδρύει για την αστυνομία των πανεπιστημίων) ενώ για γιατρούς και νοσηλευτές ούτε κουβέντα.

Και ενώ βρισκόμαστε στο ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, αντί να προχωρήσει ΧΤΕΣ σε επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας, ακόμα παζαρεύει με τους κλινικάρχες «πόσα γρόσια το κεφάλι», με εκατοντάδες κόσμο να πεθαίνει καθημερινά.

Η έγνοια της κυβέρνηση είναι στο πως θα δώσει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και πώς, με αφορμή την πανδημία, θα κόψει και άλλα από τους εργαζόμενους.

Πώς θα κόψει από μισθούς, που είδαμε πρόσφατα να δίνεται σε μακροχρόνια άνεργους μισθός των 200 ευρώ, πώς θα κόψει την αποζημίωση της υπερωρίας με δήθεν διευθέτηση ωραρίου σε βάθος 6μήνου, λες και θα ελέγξει τον εργοδότη αν έδωσε στον εργαζόμενο τα ρεπό που του αντιστοιχούν από τις υπερωρίες.
Αλλά η ουσία του νόμου είναι ότι καταργούν το 8ωρο, που το κατακτήσαν οι εργάτες με το αίμα τους το 1886, κάνουν δήθεν "εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση" που μας γυρνά 130 και πλέον χρόνια πίσω.

Αυτό για τους εργάτες είναι αιτία πολέμου. Και το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση.
Γι’ αυτό κατεβάζει το νομοσχέδιο εν μέσω lockdown και αφού έχει φροντίσει να δημιουργήσει το κλίμα, έχοντας ψηφίσει τον νόμο για τον περιορισμό τον διαδηλώσεων και με την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση του συνέρχεσθε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αλήθεια, η κυβέρνηση απαγόρεψε και στους χώρους εργασίας, τα ΜΜΜ και τις σχολικές αίθουσες, που αποτελούν και κλειστούς χώρους, να συνέρχονται πάνω από 3 άτομα;

Ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας και αποδείχθηκε περίτρανα όταν τα μπουλουκιδών και χωρίς μάσκες "όργανα της τάξης" επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, που τηρούσαν τα μέτρα καλύτερα από οποιοδήποτε υγειονομικό πρωτόκολλο, προκαλώντας με τα χημικά, με τις «αύρες» και με το κυνηγητό συνθήκες συνωστισμού. Που χάριν της ψυχραιμίας και της οργάνωσης του εργατικού ταξικού κινήματος δεν θρηνήσαμε και θύματα.

Ξέρουμε πολύ καλά λοιπόν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, μαζί με τους περιορισμούς στις διαδηλώσεις που ήδη έχει ψηφίσει και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει.

Επιδιώκει να βάλει στον γύψο το εργατικό ταξικό κίνημα, προσπαθεί να υποτάξει τους εργαζόμενους ώστε με σκυμμένο το κεφάλι να δέχονται απαθείς να δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας τους, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς σαν απόμαχοι της δουλειάς, να δεχτούν να είναι αναλώσιμοι για να γεμίζουν τις τσέπες του εργοδότη τους.

Και πολύ περισσότερο να δεχτούν και τα παιδιά τους να γίνουν το ανταλλακτικό εξάρτημα στην μηχανή του κέρδους τους. Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσουμε στην κυβέρνηση ότι θα μας βρουν απέναντι τους. Δεν θα δεχτούν οι εργαζόμενοι να ξανά πληρώσουν (και με την ίδια τους τη ζωή) τα σπασμένα ή τα υπερκέρδη των αφεντικών. Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά.

Γι’ αυτό λοιπόν συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 26 Νοέμβρη μαζί με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Δεν μένουμε σιωπηλοί, ενώνουμε την φωνή μας για να πάρει η κυβέρνηση το μήνυμα πιο δυνατά. Γιατί, κάτω από την μάσκα, έχουμε φωνή!

*Ο Νίκος Τσαγκαρέλλης είναι μέλος της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γνώμη μου...

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πέρασαν 24 ώρες από τον εμβολιασμό μου κατά του Covid...

Γράφει η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΛΕΛΛΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Μα για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα»

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Κύριος Θείελπης

Γράφει ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τερατολογίες και δημαγωγία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

…Υπάρχει κανείς με φιλότιμο;

Μια τσιμεντένια κολώνα και ο κεντρικός πίνακας ηλεκτροδότησης της περιοχής σε επαφή με το μνημείο, στον τόπο μαρτυρίου των πατριωτών στα Τσαμάκια
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Μπάλωμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΨΥΡΟΥΚΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εδώ και στη Σάμο

Σύγκριση επιδοτήσεων σεισμού σε Λέσβο και σεισμού σε Σάμο, Ικαρία και Χίο - Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«… ‘σκοτεινότερα’ Κουροπάτκιν»;

Με αφορμή τα ανακοινωθέντα έργα του Κολυμβητηρίου, της πλαζ και του Αγίου Θεράποντα!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η τοξική αρρενωπότητα όλες μας πληγώνει

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ