× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πώς να γλυτώσεις από τη διατεταγμένη βία;

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 9/12/2020

Πώς να γλυτώσεις από τη διατεταγμένη βία;
Πικραγγουριά η δήθεν «αντικαρκινική»

Εν αρχή είναι ΤΑ ΝΕΑ. Εφημερίδα πάλαι ποτέ δημοκρατικών αρχών, που γέμιζε κάποτε τα σπίτια 250.000 Ελλήνων, τρέφοντας τις ελπίδες τους για Δημοκρατία  και την οποία υπηρέτησαν μεγάλα ονόματα της  δημοσιογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ξεχνάμε βέβαια, πως ήταν και η εφημερίδα που ανέδειξε   το ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, σε  μέγιστο θέμα που κράτησε ανάστατη την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο, ώσπου αποδείχθηκε πως όλα ήταν απάτη και δεν πήγε κανένας φυλακή.

Οι νεώτεροι δεν γνωρίζουν ότι το μακρινό 1976, ένας  απατεώνας δικηγόρος, ο Γιώργος Καματερός,  υποστηρίζοντας  ότι διέθετε το νερό που θεραπεύει τον καρκίνο, έπεισε  χιλιάδες Έλληνες που   διάβαζαν κυρίως στα ΝΕΑ τις ελπιδοφόρες ειδήσεις, εγκατέλειψαν τις οδηγίες των γιατρών και έπιναν νερό του Καματερού με τους κουβάδες. Μέχρις ότου η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η πρόγονος της σημερινής ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, αποκάλυψε θανάτους παιδιών κυρίως, που αντικατέστησαν  την  αντικαρκινική θεραπεία  με νερό. Ο Καματερός εξαφανίσθηκε, ώσπου το 1968 αυτοκτόνησε, αλλά ΤΑ ΝΕΑ, εξακολουθούσαν και δυστυχώς εξακολουθούν να εμφανίζονται ως υπερασπιστικά των δημοκρατικών αξιών.

Στέλεχος της εφημερίδας αυτής και μάλιστα σύμβουλος έκδοσης είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, απ’ τους πιο χολερικούς διώκτες του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά  του Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΜΕΓΑ, είναι η δημοσιογράφος  Ράνια  Τζίμα, σύζυγος του Γαβριήλ Σακελαρίδη, γενικού διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα.

Ο Παπαχρήστος και η Τζίμα απασχολούνται στην εκδοτική αυτοκρατορία του  Βαγγέλη Μαρινάκη, υπερτίμου  Ολυμπιακού και παντός Πειραιώς. 

Και ο μεν Μαρινάκης είναι επιχειρηματίας ενώ οι άλλοι είναι δημοσιογράφοι. Και σίγουρα ο  Παπαχρήστος, να φάει ολόκληρο τον Τσίπρα, δεν ξέρω γιατί, δεν θα χορτάσει. Αλλά  η  Τζίμα;  Όταν στο κεντρικό δελτίο του MEGA το βράδυ της Δευτέρας, διατύπωνε τις ερωτήσεις  με το αθωότερο  ύφος του κόσμου στον συνάδελφό της Παπαχρήστο, που είχε όλες τις λεπτομέρειες του «σκανδάλου», της «υπερπολυτελούς βίλας», δεν είχε ιδέα ότι η ιστορία βρωμούσε και  είχε φτιαχτεί  ειδικά για να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία του Τσίπρα;  Και βέβαια θα μου πεις. Τι να κάνει η γυναίκα; Αυτόν τον ρόλο της είπαν να παίξει κι αυτόν έπαιξε. Δεν ακούσαμε όμως μια λέξη αμφισβήτησης, των όσων έλεγε ο σοφός κ. Παπαχρήστος, που δεν άφηνε καμιά αμφιβολία, ότι περιείχαν την απόλυτη αλήθεια. Ότι ο Τσίπρας είναι ένας άθλιος πολιτικός αισθάνεται  βασιλιάς, παριστάνοντας τον  άνθρωπο του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο είχε ξαναπαιχτεί το 2018 με άλλες μαριονέτες. Και τότε δημοσιεύθηκε η επιστολή του εφοπλιστή και διαχειριστή ακινήτων Θανάση Μαρτίνου, πατέρα της βουλευτού της Ν.Δ. Γεωργίας Μαρτίνου και ήδη διοικητή του Αγίου Όρους, που έλεγε πως το σπίτι που νοικιάζει ο Τσίπρας είναι δικό του, δεν είναι 2.000 τα.μ. δεν είναι  πολυτελές και δεν πληρώνει τα υπέρογκα ποσά που αναγράφονται.

Στην τωρινή έκδοση του «σκανδάλου», μετέχει και το σοβαρό και χαμηλών τόνων PROTAGON,  αυτό ντε που δημιούργησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν λογάριαζε να σώσει την Ελλάδα, που επαναλαμβάνει την ιστορία, γέρνοντάς την ελαφρά και ανεπαίσθητα στην εχθρική, προς τον Τσίπρα  πλευρά. Έτσι με μικρές εκδορές, που όλες μαζί δημιουργούν την μεγάλη πληγή.

Ο Τσίπρας  σήμερα το μεσημέρι βγήκε. Έδωσε όλα τα στοιχεία  του σπιτιού που νοικιάζει, την τοποθεσία, τα μισθωτήρια, τα έγγραφα της Εφορίας, στα οποία απεικονίζονται όλα τα στοιχεία της μίσθωσης, απειλώντας για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα με αγωγές και μηνύσεις, εναντίον αυτών που δεν θα επανορθώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Α και να μην ξεχάσω. Σήμερα το μεσημέρι ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αθήνα Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλούσε ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ,  με τον σπουδαίο δημοσιογράφο και πρώην υπουργό  Νίκο Ξυδάκη, για την αστυνομική βία που ασκείται σε βάρος των πολιτών.

Για την δημοσιογραφική βία, έως και βαρβαρότητα, που ασκείται από μερίδα των δημοσιογράφων κυρίως απασχολουμένων σε μεγάλα ΜΜΕ, εις βάρος ορισμένων πολιτικών, δεν είπε τίποτα.

Υ.Γ. Μια ακόμα από τις πολλές φορές που εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός, ήταν με την υπόθεση της πικραγγουριάς και θεράπευε λέει τον καρκίνο. Τότε που στα καρναβάλια ένας ευφυής και χορατατζής συντοπίτης μου πήρε ένα πράσο, κρέμασε στη μια άκρη του δυο κρεμμύδια και κραδαίνοντάς το προς το νοήμον κοινό έψαλε «Όσις δεν κάνιτι μουρά, διπλή δόση πικραγγουριά». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου