× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα φυτά του απολιθωμένου δάσους σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Με βάση κανέλα, φύλλα δάφνης, κλαδάκια πεύκου, πευκοβελόνες και κουκουνάρια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2020

Τα φυτά του απολιθωμένου δάσους σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει να είναι κοντά σας και να ταξιδεύει στο σπίτι σας, όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω ψηφιακών δράσεων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων από το σπίτι για όλη την οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι ψάχνουμε τρόπους να περάσουμε δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ειδικά τη φετινή χρονιά που μένουμε περισσότερο χρόνο σπίτι.

Το Μουσείο σας προτείνει λοιπόν μια σειρά από απλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους, εμπνευσμένες από φυτά που έχουν βρεθεί στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Όλες οι κατασκευές βασίζονται σε φυσικά υλικά και ειδικότερα σε κανέλα, φύλλα δάφνης, κλαδάκια πεύκου, πευκοβελόνες και κουκουνάρια. Συνδυάζοντάς τα με ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά χειροτεχνίας ή απλώς οτιδήποτε τυχαίνει να έχετε στο σπίτι, θα μείνετε έκπληκτοι με το τι μπορείτε να δημιουργήσετε.

Θα βρείτε τις καρτέλες με τις οδηγίες για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην ιστοσελίδα του Μουσείου (www.lesvosmuseum.gr), ακολουθώντας το σύνδεσμο https://bit.ly/37hT1wk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε τα αναλυτικά βήματα και δημιουργήστε τα δικά σας πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια για να ομορφύνετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και τροποποιήστε ή προσαρμόστε κάθε κατασκευή ανάλογα με τα υλικά που έχετε και όπως σας αρέσει. Πειραματιστείτε! Οι συνδυασμοί είναι πραγματικά άπειροι….

«Αυτές τις γιορτές γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μέσα από το πλούσιο ψηφιακό υλικό που θα ανακαλύψετε στην ιστοσελίδα του Μουσείου, εμπνευστείτε και διασκεδάστε δημιουργώντας μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας και τον πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο στολισμό σας. Μπορείτε να τις στείλετε στο e-mail του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ([email protected]) και το Μουσείο θα τις προβάλει ηλεκτρονικά» αναφέρει το Μουσείο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ