× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία»

Εμβολιάστηκε η υπεύθυνη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2020

Ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία»

Τέσσερις μέρες πριν ανατείλει η νέα χρονιά, η ελπίδα για την αρχή του τέλους της πανδημίας γεννιέται σήμερα τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη με την έναρξη των εμβολιασμών. Την έναρξη της πολυαναμενόμενης επιχείρησης "Ελευθερία" στην Ελλάδα σήμανε ο εμβολιασμός της Ευσταθίας Καμπισιούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στη μία το μεσημέρι, εμβολιάστηκε πρώτη η υπεύθυνη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, που δίνει καθημερινά συνεχείς μάχες ενάντια στη φονική νόσο και έχει δει από πολύ κοντά τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί ο κορονοϊός. «Πονάει όλο µας το κορμί από την ένταση και το στρες, έχουμε απομονωθεί από τους δικούς µας ανθρώπους, δεν μπορούμε να έχουμε την αγκαλιά ή το χάδι τους», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της. Η κυρία Καμπισιούλη έχει ειδικευτεί στις ΜΕΘ και από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του νοσοκομείου, που στην πλειονότητά τους είναι πια ΜΕΘ Covid-19. Η Ευσταθία Καμπισιούλη, κατάγεται από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας, όπου και μεγάλωσε.

"Σήμερα είνα η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" νωρίτερα. Ο κ. Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: "Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση "Ελευθερία", και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19", ενώ προσέθεσε ότι "προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή".

Θα ακολουθήσει ο Μιχάλης Γιοβανίδης, που είναι φιλοξενούμενος σε οίκο ευγηρίας. Οι ηλικιωμένοι άλλωστε είναι εκείνοι που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία λόγω των υποκείμενων νοσημάτων που έχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που θα εμβολιαστεί στις 2 το μεσημέρι στον "Ευαγγελισμό". Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία για την ασφάλεια του φαρμάκου. Μία κίνηση που έγινε αποδεκτή από όλους εκτός από τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Στο Αττικό νοσοκομείο, που είναι η έδρα του Σωτήρη Τσιόδρα, θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός στις 2:30 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Πρόκειται για μία κίνηση που επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας που από την πρώτη στιγμή που η πανδημία χτύπησε τη χώρα μας, έχουν πολύ στενή καθημερινή συνεργασία. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει πως θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, προκειμένου να πείσει όσους αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Στον "Ευαγγελισμό" θα εμβολιαστεί λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και θα ακολουθήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το απόγευμα σειρά θα πάρουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Ιερόθεος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρονοδιάγραμμα 

Αύριο θα γίνει η διανομή, των εμβολίων  προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Επίσης, έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχει παραληφθεί, εκτός απροόπτου, η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer/BioNTech, 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον ελληνικό πληθυσμό, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι 429.000 δόσεις έως το τέλος Ιανουαρίου και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι το τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει από την Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στόχος είναι  στις αρχές του καλοκαιριού του 2021 να έχει εμβολιαστεί το 60%-70% του πληθυσμού, ώστε να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία, που είναι σημαντική για να μπει φρένο στη μετάδοση της πανδημίας. Όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, αρχικά θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό. Θα ακολουθήσουν τα άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία φιλοξενούνται σε δομές, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας. Οι επόμενοι που προβλέπεται να αρχίσουν τον εμβολιασμό, είναι οι άνω των 85 ετών.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι