× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με απολύσεις στον ΕΦΚΑ

Στο δρόμο 7 υπάλληλοι του πρώην ΟΠΑΔ. Ανάμεσά τους και εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2020

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με απολύσεις στον ΕΦΚΑ

Τελεσίδικες απολύσεις σε έξι υπαλλήλους του πρώην ΟΠΑΔ σε όλη τη χώρα,  κοινοποιήθηκαν πριν μερικούς μήνες, εν μέσω πανδημίας.  Παρά  τις προσπάθειες που έγιναν μετά από επικοινωνία των εργαζομένων με τη διοίκηση του Οργανισμού και το γραφείο του Πρωθυπουργού, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση της υπόθεσής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας  Γιάννη Βρούτση με Κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Φινφίνης υπάλληλος του ΕΦΚΑ Μυτιλήνης ο οποίος πρόκειται να απολυθεί αναφέρονται τα εξής:  

«Έπειτα από 18 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στο Δημόσιο (πρώην ΟΠΑΔ και νυν ΕΦΚΑ), εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση απόλυσης μου πριν από τρία χρόνια περίπου (μαζί με άλλους 6 σε όλη την Ελλάδα υπό το ίδιο καθεστώς). Η παραπάνω απόφαση, μου ανακοινώθηκε – υλοποιήθηκε (όπως και στους υπόλοιπους) στις 15/06/2020, πριν πέντε μήνες δηλαδή, προφανώς για να μην έχουμε νομικά δικαιώματα. Μας απέλυσαν, λοιπόν, και μας ΄΄πέταξαν στον δρόμο΄΄ έτσι απλά σε μια πολύ άσχημη χρονική στιγμή για όλο τον κόσμο. Τραγική ειρωνεία και παραλογισμός: μετά την απόλυση μας, ο νυν ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την ανάγκη ενίσχυσης του με προσωπικό λόγο απορρόφησης και των υπηρεσιών του ΟΓΑ.

Επειδή το θεώρησα μη λογικό, άδικο και ήθελα κάποιες απαντήσεις, επισκέφτηκα τους συνεργάτες σας στο γραφείο σας, στο Υπουργείο Εργασίας και κατέθεσα ένα υπόμνημα με όλο το ιστορικό της υπόθεσης, με αριθμό πρωτοκόλλου 25221/3255/25.6.20 και μου είπαν να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με το γραφείο σας εντός των επόμενων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μου είπαν να μην ανησυχώ και με διαβεβαίωσαν, ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διορθωθούν τα τυχών λάθη ή παραβλέψεις προηγουμένων ετών.

Παρόλα αυτά πριν μερικές μέρες, όπως μου είχανε πει, όντως υπογράφηκε από τον Υπουργό αυτή η νομοθετική ρύθμιση, «με μία μικρή παράλειψη» καθώς, συμπεριελάμβανε μέσα όλους όσους έχουν εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, και οι οποίοι είναι με άλλο καθεστώς (πχ. ΟΑΕΔ-stage), και αφήσατε εκτός αυτής εμάς, τα 6 άτομα, τα οποία είμαστε με την τελεσίδικη απόφαση.

Με όλη την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο και το αξίωμα σας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λογικό και δίκαιο, θα ήταν να γίνει κάποια τροποποιητική νομοθετική ρύθμιση, όπως άλλωστε γίνεται για πολλά άλλα θέματα, ποσό μάλλον για ένα θέμα σαν αυτό, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η παράληψηαδικίαπαραλογισμός, διότι εμείς θα έπρεπε να είμαστε από τα πρώτα άτομα που θα έπρεπε να μονιμοποιήσετε, διότι εργαζόμασταν από τον Ιανουάριο του 2003 στον τότε ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ και στην συνέχεια με την συγχώνευση ταμείων στον ΕΦΚΑ.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το έγγραφο θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα παρακαλούσα πάρα πολύ να έχω μια απάντηση από εσάς οποιασδήποτε μορφής, διότι «δεν πετιούνται στο δρόμο» έτσι απλά 18 χρόνια συνεπούς και έντιμης εργασίας με εξειδίκευση και εμπειρία, αφήνοντας με μηδενικό εισόδημα οικογένειες, ιδιαίτερα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά