× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι ποδηλάτες ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Ιδρυτικό μέλος, της νέας Πανελλαδικής Ποδηλατικής Συμμαχίας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2021

Οι ποδηλάτες ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Ολοκληρώθηκε η ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας. Η ένωση Συλλόγων Ποδηλασίας απ' όλη την Ελλάδα. Σε ανακοίνωσή του, ο ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, ο οποίος συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή, σημειώνει μεταξύ άλλων: 
«Μετά από πολλά χρόνια εργασίας, προετοιμασίας και ζυμώσεων σύλλογοι από 4 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη) μεταξύ αυτών και η Μυτιλήνη, κατάφεραν να ενωθούν ιδρύοντας μια Πανελλαδική Ποδηλατική Συμμαχία. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εντάξει στη δύναμή της, όσους περισσότερους συλλόγους γίνεται απ' όλες τις Ελληνικές πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη συμμαχία είναι πολύ σημαντική καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώνονται σύλλογοι, δημιουργώντας μια συνοχή κι ένα κοινό σκοπό. Η ενωμένη δύναμη της Ομοσπονδίας σαφώς ξεπερνά κατά πολύ τη δύναμη και του πιο ισχυρού συλλόγου, εκπροσωπεί πλέον το ποδήλατο σε Εθνικό επίπεδο, ενώ η δύναμη και το κύρος της πολλαπλασιάζεται, με την ενσωμάτωση κι άλλων συλλόγων στο στρατόπεδό της. Η ισχύς της Ομοσπονδίας δεν θα είναι χρήσιμη μόνο εντός των τειχών αλλά κι εκτός Ελλάδας όπου θα αποτελεί την Εθνική μας εκπροσώπηση στην European Cyclists' Federation.

Η Ομοσπονδία και η ECF έχουν ένα κοινό σκοπό. Να προωθήσουν πανευρωπαϊκά την αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της ποδηλασίας και το ποδήλατο στο σύνολο της κοινωνίας ως βιώσιμο και υγιές μέσο μεταφοράς κι αναψυχής.
Στόχος της είναι να δημιουργεί και να ενθαρρύνει σε κάθε πόλη συνθήκες φιλικές προς το ποδήλατο που θα βελτιώσουν στον αστικό ιστό την ασφάλεια, την υγεία και την οικονομία, ενώ δεν θα παραβλέπουν και τον τομέα του περιβάλλοντος.

Μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο συλλόγων απ' όλες τις άκρες της χώρας θα δημιουργηθεί μια τεράστια τράπεζα πληροφοριών, προβλημάτων και λύσεων που θα βοηθήσει την κάθε πόλη ξεχωριστά να πετύχει τους στόχους της. Ενώ ταυτόχρονα η ένωση θα επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό επίπεδο κοινούς ποδηλατικούς στόχους. Η ένωση όλων των συλλόγων μαζί θα κάνει το ίδιο κι εκτός Ελλάδας μεταφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις, εμπειρία, τεχνογνωσία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι εύκολα κατανοητό η ισχύς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας που θα αιτείται το ποδηλατικό μέλλον του τόπου από την εκάστοτε κυβέρνηση θα είναι αδιαμφισβήτητα ισχυρότερη από αυτή ενός τοπικού συλλόγου κι ευχόμαστε σύντομα με την ένταξη των συλλόγων όλων των Ελληνικών πόλεων να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Είναι πολύ σημαντικό και το θεωρούμε τιμή μας, που ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου είναι ένας από τους ιδρυτές ενός τόσο μεγάλου οργάνου στη χώρα μας όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας, κάτι που μας γεμίζει ελπίδα για μια πιο ανθρώπινη Μυτιλήνη, για πιο ανθρώπινες πόλεις σε όλη την Ελλάδα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης