× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

60% πτώση τζίρου στις Λεσβιακές ποτοποιίες

Σε απόγνωση ο Σύνδεσμος Ποτοποιών- αποσταγματοποιών Λέσβου, ζητούν ουσιαστικά μέτρα στήριξη από την κυβέρνηση

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/2/2021

60% πτώση τζίρου στις Λεσβιακές ποτοποιίες

Τεράστια πτώση του τζίρου των ποτοποιιών του νησιού μας  το 2020 και  ειδικά στη διάρκεια του τελευταίου παρατεταμένου lock down, αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών-  αποσταγματοποιών Λέσβου Δημήτρης Σπέντζας, μιλώντας στο «Ν» και στην εκπομπή και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δημήτρης Σπέντζας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ποτοποιίες του νησιού μας, σημειώνοντας ότι οι επιχειρηματίες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανές τις μονάδες τους, αναζητώντας νέους τρόπους και νέα κανάλια διοχέτευσης των προϊόντων τους.

«Ο δικός μας κλάδος, είναι άμεσα συνδεδεμένος, με τον τουρισμό, την  εστίαση, τα καφέ και τα Κέντρα Διασκέδασης. Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτό το αντικείμενο είναι κλειστές εδώ και πολλούς μήνες ενώ και το καλοκαίρι που ήταν ανοιχτές η μείωση της τουριστικής κίνησης είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και ούζου που είναι το δικό μας κύριο και βασικό προϊόν.

Στη χώρα μας η μείωση κατανάλωσης ούζου σε σύγκριση με το 2019 είναι της τάξης του 32%, ενώ στις πωλήσεις χονδρικής που δίνει τα προϊόντα μας στα καταστήματα εστίασης κ.λπ. η μείωση αγγίζει το 55%. Ο τζίρος των επιχειρήσεών μας, ανάλογα βέβαια και με τη δραστηριότητα του καθένα κυμαίνεται κοντά στο 60%»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών-  αποσταγματοποιών Λέσβου, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων γενικότερα είναι ασπιρίνες σε ανίατη ασθένεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το πρόβλημα που υπάρχει και τα έξοδα της κάθε επιχείρησης που τρέχουν συνεχώς.

«Έχουμε ζητήσει στο πλαίσιο των συζητήσεων που κάνουμε με το Υπουργείο και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Εξηγούμε και αυτό  νομίζω ότι είναι κατανοητό από όλους, πως άλλοι κλάδοι που πληρώνουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, όπως ο καπνός και τα καύσιμα δεν έχουν πληγεί τόσο πολύ από την κρίση του κορονοϊού όπως εμείς.

Ζητάμε να υπάρχει γενικότερα μία καλύτερη αντιμετώπιση στο Φόρο Κατανάλωσης στα Αλκοολούχα και ποτά και ιδιαίτερα στο ούζο και στο τσίπουρο που είναι παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Από εκεί και πέρα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα προβλήματα που υπάρχουν και η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Σπέντζας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τις ποτοποιίες του νησιού μας, να διοχετευτούν τα προϊόντα τους σε νέα κανάλια μέσω Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ώστε ο κόσμος να έχει μεγαλύτερη και καλύτερη πρόσβαση σε αυτά.

«Το ηλεκτρονικό εμπόριο γνωρίζει μεγάλη άνθηση το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί. Οι περισσότερες ποτοποιίες του νησιού μας δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, ωστόσο συνεργάζονται με διάφορα e-shop ανά την Ελλάδα. Ο καταναλωτής προκειμένου να παραγγείλει ηλεκτρονικά τα προϊόντα μας, μπορεί με ένα τηλέφωνο στις ποτοποιίες μας, να ενημερωθεί για την ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα, που διατίθενται και να τα προμηθευτεί εύκολα με ένα μόνο κλικ»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά