× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H παρουσίαση του συνδυασμού της Χ. Καλογήρου

Από την κάμερα του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/4/2019

H παρουσίαση του συνδυασμού της Χ. Καλογήρου

Παρακολουθήστε σε πραγματικό χρόνο την παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου που πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Λέσβου.

«Δύναμή μας είναι οι συμπολίτες μας.

Σε κάθε συνάντηση με τους πολίτες, συζητάμε και τους ακούμε. Εμείς ζητάμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους την Κυριακή στις 26 Μαϊου» τόνισε μπροστά από το πανό με σύνθημα «Με εμπιστοσύνη και ευθύνη προχωράμε», η Χριστιάνα Καλογήρου.

Ξεκίνησε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου από το βορειότερο σημείο, τη Λήμνο και με τον Κώστα Αδαμίδη, με καταγωγή από τον Μούδρο. «Δόθηκαν εξετάσεις και τις περάσαμε με επιτυχία» τόνισε ο κ. Αδαμίδης που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ερευνητικό τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. «Αποδείξαμε στην πράξη ότι συνεργαζόμαστε με αυτούς που θέλουν τη συνεργασία και όχι την αντιοπαράθεση» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι «πρέπει να είμαστε παρόντες για την παράσταση νίκης και τις δύο Κυριακές»

Ο νεότερος του ψηφοδελτίου, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, από τη Λήμνο που ασχολείται για πρώτη φορά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Είναι προσωπικό στοίχημα να κάνω υπερήφανους όσους με εμπιστεύονται» τόνισε και ευχαρίστησε «την επόμενη Περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου» Χριστιάνα Καλογήρου.

Από τη Λήμνο επίσης και η Μάλαμω Πανάγου που ασχολείται με τον τουρισμό και ήταν 26 χρονών η νεότερη αντιδήμαρχος της Ατσικής.

Επόμενοι υποψήφιοι από τη Λήμνο, η Αθηνά Γραγρά και ο Θοδωρής Σαρικλής, τεχνολόγος ναυπηγών μηχανικώς, νηογνώμων της Λήμνου που έστειλαν με βίντεο το μήνυμά τους.

Στη Λέσβο

Πρώτα παρουσιάστηκε ο Μάκης Αξιώτης και τον ευχαρίστησε από καρδιάς η κ. Καλογήρου. «Εμείς λοιπόν για το Αιγαίο. Αυτό που υπηρετώ την Υγεία του, το Περιβάλλον του, τον Πολιτισμό του και βασικά τους ανθρώπους του. Θα συνεχίσω είτε σαν θεσμικός είτε σαν εξωθεσμικός τον δικό μου το χαβά.

Θα παλεύουμε πάντα γι’ αυτό το νησί. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, θα παλέψω από όλα τα μετερίζια» τόνισε ο κ. Αξιώτης.

Η Φάνια Βαλάση, ηθοποιός και σκηνοθέτης, άνθρωπος του πολιτισμού, η επόμενη του ψηφοδελτίου.
«Θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι τον πολιτισμό της κοινωνίας και το θεωρώ χρέος για τα παιδιά μου. Γι΄ αυτό δέχτηκα με χαρά κι ευγνωμοσύνη την πρόταση της κ. Καλογήρου»

Επόμενη υποψήφια, η αρχιτεκτόνισσα, Ιωάννα Βαλλίνα:

«Το πάθος ο ενθουσιασμός και η ευαισθησία με τα οποία με προσέγγισε η Χριστιάνα που δεν τη γνώριζα προσωπικά ήταν ο λόγος για να συμπορευτώ μαζί της. Έχει πολύ καλή ενέργεια και δέχεται τις προτάσεις των ανθρώπων κι αυτό είναι δείγμα νεότητας. Είναι μια γυναίκα μαχήτρια, με συγκίνησε και με συγκινεί η εμπιστοσύνη της»

Ειδική εισήγηση για τον Θεόδωρο Βαλσαμίδη, στενό της συνεργάτη και αγαπημένο της φίλο που ξεκίνησαν από κοινού πριν από 5μιση χρόνια έκανε η κ. Καλογήρου, ο οποίος είπε:

«Αισίως στα 13 χρόνια παρουσίας στην αυτοδιοίκηση του β’ βαθμού. Από το 2006 όταν μου έκανε την τιμή ο Παύλος Βογιατζής συνεχίζεται αυτή η πορεία μέχρι σήμερα. Η θητεία της Περιφερειακής μας Αρχής φτάνει στην ολοκλήρωσή της. Τέσσερα και πλέον χρόνια δημιουργικά παρά τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρε καταστάσεις.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για τα νησιά μας. Συνεργαστήκαμε με την αυτοδιοίκηση με φορείς, το υπουργείο Πολιτισμού και άλλους. Γιατί μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα για έργα που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας στην πράξη. Μπορούν να αναβαθμίσουν οδική ασφάλεια, να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να αναδείξουν ξεχωριστό πλούτο και μνημεία των νησιών μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη.

Διεκδικήσαμε, πετύχαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτα, την χρηματοδότηση έργων. Χτίσαμε τις βάσεις για πράγματα που θα τα δούμε να υλοποιο΄λυνται το επόμενο διάστημα. Πάντα προσγειωμένα με αφοσίωση, σκληρή δουλειά και αγάπη για τον ευλογημένο τόπο μας, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στη δική σας εμπιστοσύνη

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τη Χριστιάνα για την εμπιστοσύνη της όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχω σε αυτή την φρέσκια ομάδα με καταξιωμένους ανθρώπους.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους πολίτες. Αυτή μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε»

 

Η Γαβριέλα Βατή δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γάμων, είναι μητέρα δύο παιδιών: «Πιστεύω στο νησί μας και στις δυνατότητές του για να αναπτυχθεί ως τόπος γαμήλιου τουρισμού»

Η Βίκυ Βερβέρη με δουλειά χρόνων στη Βόρεια Αφρική: «Επέστρεψα για να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να προσφέρω στον τόπο μου»

Εισαγωγή έκανε η περιφερειάρχης και για την Πόπη Γόμου-Πρωτογεράκη με την οποία η κ. Καλογήρου συνδέεται με βαθιά φιλία. Κατάγεται από την Κρήτη και ήρθε στη Μυτιλήνη ως «ερωτική μετανάστρια» όπως είπε. Γαλουχήθηκε στα κοινά γιατί πιστεύει ότι είναι άνθρωπος της προσφοράς. «Έμαθα από τη Χριστιάνα ότι ό,τι θέλουμε στη ζωή μας το πετυχαίνουμε» τόνισε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος επισημαίνοντας ότι  τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο Προκόπης Γυμνάγος που ασχολείται με την πολιτική 12 χρόνια, ξεκινώντας από την αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού. Βασική του ενασχόληση είναι ο πρωτογενής τομέας γι’ αυτό δέχτηκε να κατέλθει υποψήφιος με την κ. Καλογήρου.

Πατήστε το λινκ για να σας οδηγήσει στο βίντεο

Η Αναστασία Δαούση επίσης υποψήφια από τη Λέσβο, κτηνίατρος στην Καλλονή τόνισε ότι δεν μπόρεσε να πει εύκολα το «ναι», αλλά θέλει η Περιφερειακή Αρχή να δώσει πολλά στον πρωτογενή τομέα, βοηθώντας αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Μιχάλης Καραντώνης έστειλε το μήνυμά του με βίντεο επειδή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Ο Αντώνης Κατσάνης, επί χρόνια διευθυντής της ΔΕΗ, ηλεκτρολόγος μηχανικός, πλέον συνταξιούχος, πολύτιμος για την κ. Καλογήρου και στη συνέχεια ο Αντώνης Κηλαηδίτης, πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Πέτρας που ασχολείται με τον τουρισμό παρουσιάστηκε στη συνέχεια. 

Ξεχωριστή αναφορά και για τον Στρατή Κλεάνθη, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο οποίος τόνισε: «Σε μια εποχή που οι εύκολες υποσχέσεις και οι μαγικές λύσεις περισσεύουν, θεωρώ ότι είμαστε στην παράταξη των λίγων λόγων καιτου αποτελέσματος. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ δελεαστική. Θα δώσουμε τη συνέχεια που είναι απαραίτητη για να πάνε μπροστά τα νησιά μας με κινητήρια δύναμη τη Χριστιάνα»

Ο Στρατής Κυρατζής επίσης γνωστός και έμπειρος στοον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης για 10 χρόνια, γνωρίζει τα προβλήματα του νησιού, όπως επισημαίνει και κάλεσε όλους να συνταχθούν στην προσπάθεια της κ. Καλογήρου.

Από τον πρωτογενή τομέα επίσης υποψήφιος, και φίλος της κ. Καλογήρου για 16 χρόνια ο Γιώργος Κωνσταντιδέλλης από τον Μεσότοπο.

Ο Νίκος Μπαμπάκος, από το τιμόνι της Πυροσβεστικής, απόστρατος πλέον στο πλευρό της κ. Καλογήρου, κι εκείνος δηλώνει ερωτικός μετανάστης. «Τα τελευταία 4 χρόνια με την Περιφερειάρχη ασχοληθήκαμε με όλα τα ζητήματα της Πυροσβεστικής. Είπα αμέσως ναι για να συμμετάσχω μαζί της γιατί ξέρω ότι δεν είναι των λόγων αλλά των έργων».

Στη συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση της δικηγόρου, Μάρθας Περιστιανίδου, που «με το χαμόγελό της και την ηρεμία της, με την δουλειά της μας κάνει να είμαστε νομικά θωρακισμένη» και ακολούθησε η παρουσίαση της δικηγόρου, Νάνσυς Παπιομύτη.

Ακολούθησε ο Δημήτρης Παραδέλλης που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Παύλο Βογιατζή που ήταν μέντοράς του στον Πόλο. Έχει τελειώσει Ιστορία και έχει μεταπτυχιακό στην οικονομία, έχει διατελέσει σε πάρα πολλές θ΄’εσεις της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας. «Η Λέσβος είναι ο τόπος μας. Να βάλουμε τη Λέσβο στο κέντρο των εξελίξεων με δημιουργικά βήματα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, ο Κυριάκος Πετρέλλης έτυχε ειδικής μνείας από την κ. Καλογήρου για την αθόρυβη βοήθειά του σε πολύ κρίσιμα θέματα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο Στρατής Ραχάνης, που διετέλεσε μέλος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, ενώ τώρα ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα.

Ο χαιρετισμός απευθύνθηκε στη συνέχεια στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, δικηγόρο από την Καλλονή, Αλέξανδρο Ροδίτη, ο οποίος αισιοδοξεί ότι «οι άνθρωποι του Αιγαίου έχουν δει το έργο μας και θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον συνδυασμό που έδειξε ότι μπορεί να φέρνει αποτελέσματα. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα ήταν η πρώτη γυναίκα περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο. Βλέποντας τις ικανότητές της, λέω ότι θα έχει για δεύτερο φορά το Βόρειο Αιγαίο γυναίκα Περιφερειάρχη».

«Είναι ακούραστη και δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και θέλω να την ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνει ξανά» τόνισε η Αγγελική Σαραντινού, μηχανικός απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού. «Είμαι έτοιμη να προσφέρω και πάλι για να πάει τόπος μας μπροστά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το ψηφοδέλτιο της Λέσβου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Παναγιώτη Τσουπή που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων από τη Χίο, τη Σάμο και όλα τα νησιά.

Πατήστε το λινκ για να σας οδηγήσει στο βίντεο 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ