× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Βαρβαγιάννης στο τιμόνι του νέου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Παρά τις υποχρεώσεις του στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας και στη Δ.Ε. Πλωμαρίου, αποδέχθηκε την πρόταση Κύτελη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/2/2021

Ο Βαρβαγιάννης στο τιμόνι του νέου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής και την αποστασιοποίηση του Παναγιώτη Βάλεση, ο οποίος ήταν ο αρχικός υποψήφιος για τη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν ο πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, πέρα από όλα τα υπόλοιπα ζητήματα με τα οποία έχει διαφωνήσει με τη δημοτική αρχή, σε πρόσφατη ανάρτησή του είχε δηλώσει ότι δεν αποδέχεται τη θέση του προέδρου του νέου Νομικού Προσώπου για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η δραματική μείωση του προϋπολογισμού η οποία μάλιστα επικυρώθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο και ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Δήμαρχος θα τοποθετούσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, τους «δικούς του» ανθρώπους οι οποίοι ήταν διαφορετικά πρόσωπα από εκείνα που αρχικά είχαν συμφωνήσει.

Τις τελευταίες ημέρες ο Στρατής Κύτελης αναζητούσε απεγνωσμένα ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του , το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του νέου Νομικού Προσώπου και το οποίο προφανώς θα έπρεπε να πληροί δύο βασικές προϋποθέσεις.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και η δεύτερη προϋπόθεση να έχει κάποια σχέση με τον αθλητισμό. Η αρχική επιλογή του σύμφωνα με έγκυρες  πηγές ήταν ο αντιδήμαρχος Γέρας  Παράσχος Μανούσος, στον οποίο μάλιστα έγινε και η σχετική πρόταση. Λίγο αργότερα όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και τελικά η προδρία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού προτάθηκε στο Δημήτρη Βαρβαγιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος αρχικά προβληματίσθηκε λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, αφού είναι ήδη πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου. Πήρε την απόφαση ωστόσο να πει το μεγάλο ναι, λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον αθλητισμό και αφού έλαβε τη διαβεβαίωση από τον συνάδελφό του Παράσχο Μανούσο ότι θα τον στηρίξει και θα τον βοηθήσει στο έργο του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου στο οποίο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, ο Παράσχος Μανούσος και ο  Δημοσθένης Χατζηγιάννης. Από την αντιπολίτευση εφόσον εκλεγεί από τους συναδέλφους του θα συμμετέχει ο  Μιχάλης Μαμάκος. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»