× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ψυχροπολεμικό κλίμα στην παράταξη Κύτελη

Φωνές για διαγραφές των τεσσάρων διαφωνούντων από πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Στον Εισαγγελέα θα λυθούν οι διαφορές με τον Π. Βάλεση

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/2/2021

Ψυχροπολεμικό κλίμα στην παράταξη Κύτελη

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μεταναστευτικό και τη δημιουργία νέας δομής, στην διάρκεια της οποία διαχώρισαν τη θέση τους από την επίσημη θέση υπέρ του ΚΥΤ, 4 δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Βάλεσης, ο Συμεών Χαραλάμπους, η Εριφύλη Γιαννάκα και ο Κώστας Κουνέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μέρες που ακολούθησαν μετά τη συνεδρίαση, θα έλεγε κανείς ότι ήταν μέρες σιωπής από την πλευρά των τεσσάρων συμβούλων, οι οποίοι απέφυγαν γενικότερα να τοποθετηθούν δημόσια για τη θέση τους και να κάνουν δηλώσεις, ενώ την ίδια τακτική τήρησε και η Δημοτική Αρχή καθώς και ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης.

Πλούσιο παρασκήνιο

Το παρασκήνιο ωστόσο των προηγούμενων δύο εβδομάδων, ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο παραταξιακές συνελεύσεις των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής Κύτελη, στις οποίες δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που έγιναν, τέθηκε και το ζήτημα της στάσης που τήρησαν οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι κατά τη συνεδρίαση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, και ειδικότερα οι αναρτήσεις και τα υπονοούμενα του Παναγιώτη Βάλεση που δίνουν διαφορετική ερμηνεία στη στάση της Δημοτικής Αρχής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκαν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι. Μεταξύ αυτών ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαγραφές των διαφωνούντων.

Η άποψη αυτή ωστόσο η οποία στηρίχθηκε από δύο τουλάχιστον πολύ στενούς συνεργάτες του Στρατή Κύτελη, δεν βρήκε άλλους συμπαραστάτες. Οι περισσότεροι, υποστήριξαν ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μην δοθούν άλλες αφορμές για σχόλια, αναρτήσεις και δημοσιεύματα τα οποία θα ρίξουν λάδι στη φωτιά και θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο διχασμό.

Στον Εισαγγελέα για εξηγήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς το ζήτημα Βάλεση ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους για προσφυγή στη δικαιοσύνη και στον Εισαγγελέα ώστε ο πρώην Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, να δώσει εξηγήσεις για τα υποννοούμενα που άφησε σε ανάρτησή του στο διαδύκτιο, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση. Εξάλλου και στη διάρκεια της συνεδρίασης ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επιτέθηκε ευθέως στον Παναγιώτη Βάλεση για όσα έγραψε αναφέροντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση υπέρ της ενέργειας αυτής είναι και ο ίδιος ο Δήμαρχος ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση, απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι τα διάφορα συμφέροντα που τάσσονται κατά της νέας δομής θα αναδειχθούν πολλαπλώς στο μέλλον και δια άλλης οδού, προφανώς εννοούσε την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος ωστόσο της Δημοτικής Αρχής Κύτελη, δεν είναι μόνο η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Βάλεση, αλλά και τι μέλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους τρεις δημοτικούς συμβούλους, το Συμεών Χαραλάμπους, τον Κώστα Κουνέλη και την Εριφύλη Γιαννάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραμένει ο Κουνέλλης μέχρι νεωτέρας

Η περίπτωση Κουνέλλη, φαίνεται ότι είναι η πιο εύκολη απ’ όλες. Εξάλλου όλοι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να ψηφίσει υπέρ της δομής, η οποία θα εγκατασταθεί στη Λουτρόπολη Θερμής, απ’ όπου κατάγεται και έχει εκλεγεί. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του στο δήμαρχο και στους συναδέλφους του στις ενδοπαραταξιακές συνεδριάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί και μάλιστα είχε θέσει και την παραίτησή του στη διάθεση του Στρατή Κύτελη.

Oι συνάδελφοί του ωστόσο και ο ίδιος ο Δήμαρχος, φαίνεται ότι δεν θέλουν να απομακρύνουν τον Κώστα Κουνέλλη από τη Δημοτική Αρχή και να τον φέρουν απέναντί τους. Απεναντίας ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και εντεταλμένος Λουτρόπολης Θερμής, όχι μόνο παραμένει στη θέση αλλά πιθανόν  να  καταλάβει και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη ΔΕΔΑΠΑΛ.

Η στάση της Εριφύλης Γιαννάκα  

Η περίπτωση της  Εριφύλης Γιαννάκα από την άλλη και η στάση που τηρεί φαίνεται ότι προβληματίζει τη Δημοτική Αρχή, ωστόσο το μόνο που θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει η παράταξη Κύτελη είναι να προχωρήσει στη διαγραφή της, αφού η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος είναι από τα ελάχιστα άτομα στην παράταξη που δεν κατέχει θέση ευθύνης στο Δήμο Μυτιλήνης. Μάλιστα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η Ερ. Γιαννάκα διαχώρισε τη θέση της και σε ένα αρκετά σημαντικό θέμα που αφορούσε την πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2021, ψήφισε αρνητικά. Το σενάριο της διαγραφής ωστόσο δεν φαίνεται να είναι ορατό προς το παρόν τουλάχιστον.

Προβληματισμός για το Χαραλάμπους

Τέλος η περίπτωση του γιατρού Συμεών Χαραλάμπους ο οποίος είναι πρόεδρος της ΑΔΕΛ και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ευεργέτουλα, είναι ίσως η πιο δύσκολη για τη Δημοτική Αρχή Κύτελη. Γενικά η χαμηλών τόνων και ήσυχη παρουσία του Συμεών Χαραλάμπους στα δημοτικά πράγματα τα τελευταία χρόνια, δεν προμήνυε ότι θα διαχώριζε τη θέση του από την υπόλοιπη παράταξη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αρκετοί συνάδελφοί του, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, θεωρούν ακατανόητη τη στάση του σημειώνοντας ότι δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από το συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο.

Εξασφαλισμένη πλειοψηφία

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι καθοριστικές για τις εξελίξεις στην παράταξη Κύτελη και για τις προσφυγές στη δικαιοσύνη η οποία αν δεν έγινε ήδη, είναι ζήτημα λίγων ημερών να πραγματοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Δημοτική Αρχή δεν έχει προς το παρόν σοβαρούς λόγους να ανησυχεί για την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία είναι μάλλον εξασφαλισμένη. Στο  πλευρό της στέκεται πάντα, η παράταξη του Παναγιώτη Ζαφειρίου με την οποία υπάρχει επίσημη συνεργασία και μέρος της  παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Μιχάλη Μαμάκου, η οποία βάζει πλάτη στα δύσκολα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»