× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καταγγέλλει Φάμπρικα προσλήψεων στο Δήμο Μυτιλήνης»

Μέσα σε 14 ημέρες έγιναν 69 προσλήψεις με απόφαση Δημάρχου λόγω εκτάκτων αναγκών covid-19, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Με πυξίδα τον πολίτη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/2/2021

«Καταγγέλλει Φάμπρικα προσλήψεων στο Δήμο Μυτιλήνης»

Φάμπρικα προσλήψεων της Δημοτικής Αρχής  και εκμετάλλευσης της ανάγκης των πολιτών για ολιγόμηνη έστω απασχόληση, καταγγέλει  η παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη» και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Εριφύλη Χιωτέλλη, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού και Δημήτρης Μαλλιαρός.

Στην ανακοίνωσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πυξίδας, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι μόνο σε 14 μέρες έγιναν 69 προσλήψεις με απόφαση Δημάρχου και ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο:

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:  «Σε φάμπρικα εκμετάλλευσης της ανάγκης των συμπολιτών μας  για μια ολιγόμηνη απασχόληση , εξελίσσεται η κατάχρηση της νομοθετικής πρόβλεψης για  απευθείας προσλήψεις, από τον κ. Δήμαρχο, με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου «για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τις συνέπειες covid-19”

Σε κάθε Σχεδόν Οικονομική Επιτροπή έρχεται θέμα με πρόσληψη ατόμων λόγω εκτάκτων αναγκών covid-19.

Έτσι από τις 9/02/2021 μέχρι τις 23/02/2021, μέσα σε διάστημα δηλαδή 14 ημερών έχουν γίνει προσλήψεις από το Δήμαρχο χωρίς κανένα προδηλωμένο κριτήριο και καμιά συγκεκριμένη διαδικασία, 69 προσλήψεις  από τις οποίες μόνο οι τέσσερις (3 της αυτεπιστασίας και μία (1) της Τεχνικής Υπηρεσίας) δεν κάνουν επίκληση  στον covid -19.

Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί  οι παρακάτω προσλήψεις:

α)  60  εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας

β) 5 εργαζόμενους στην  Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου

γ)3 εργαζόμενους στην  αυτεπιστασία και

δ) 1 εργαζόμενο στην Τεχνική Υπηρεσία.

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως τη θέση μας πρέπει να πούμε δυο λόγια παραπάνω!

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν αναγνωρίζουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στους διάφορους τομείς του Δήμου για προσωπικό!

Ούτε είμαστε αυτοί που θα ισχυριστούμε πως αυτοί οι 69 συμπολίτες μας δεν έπρεπε να προσληφθούν και πως δεν έχουν ανάγκη από δουλειά.

Το αντίθετο, είμαστε όμως αυτοί που καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως σήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας βρίσκονται χωρίς ένα μεροκάματο στο σπίτι τους!

Ξέρουμε επίσης πως τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ και με κριτήρια ΑΣΕΠ έχουν παγώσει και άδικα οι Δήμοι περιμένουν προσλήψεις προσωπικού για να ανασάνουν κάπως.

Επιπλέον  γνωρίζουμε πως η προοπτική πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Δήμο μας, μιας και προέρχεται από διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου, απομακρύνεται αφού η κυβέρνηση μείωσε τις κρατικές επιχορηγήσεις στους ΟΤΑ.

Δηλώνουμε όμως πως είναι ανήθικο να εκμεταλλεύεται κάποιος ένα νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει έκτακτες ανάγκες λόγω covid-19 για να κρατάς σε «ομηρία» ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και να φιλοδοξείς να πουλήσεις εκδούλευση για κάτι που αποτελεί δικαίωμα τους! Και η εργασία είναι δικαίωμα του εργαζόμενου και υποχρέωση του κράτους προς αυτόν!

Με λίγα λόγια και για να τελειώνουμε

Κ. Δήμαρχε!

  • Με ποιες ενέργειες σας ως Δημοτική Αρχή διαμαρτυρηθήκατε προς την κυβέρνηση και απαιτήσαμε προσλήψεις μονίμου προσωπικού;
  • Γιατί όταν απαιτήσαμε,  ως παράταξη, μέχρι που να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή  η οποία να συμφωνήσει και να υιοθετήσει τα κριτήρια ΑΣΕΠ(ανεργία, εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κ.λ.π.)  ως κριτήρια μοριοδότησης όσων κάνουν αίτηση για πρόσληψη, εσείς αρνηθήκατε;
  • Κ. Δήμαρχε σας προτείνουμε κάτι ακόμα πιο δίκαιο! Επειδή όλος ο κόσμος έχει ανάγκη πρέπει και ο Δήμος όπως κάθε εργοδότης να απευθύνεται στον ΟΑΕΔ και να αντλεί εργαζόμενους από τους καταλόγους ανέργων.

Με αυτό τον τρόπο κ.Δήμαρχε οι εργαζόμενοι θα προστατεύονται από τις «εξυπηρετήσεις» και η διαφάνεια θα αποκαταστήσει σε ένα μεγάλο βαθμό το αίσθημα δικαίου, αλλά και την δικαιολογημένοι αγανάκτηση αυτών που δεν επιλέγονται ποτέ από εσάς», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Που δουλεύουν αυτοί που προσλήφθηκαν στην καθαριότητα;»

Ερωτήματα και καταγγελίες του πρώην Αντιδημάρχου Λέσβου Γιώργου Κατζανού στον Δήμαρχο Μυτιλήνης για προσλήψεις εθελοντών και ημετέρων, με πρόσχημα την καθαριότητα οι οποίοι απασχολούνται σε άλλα πόστα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Ερώτηση Μπουρνού για το Ρωμαϊκό υδραγωγείο

Κι άλλη παρέμβαση προς την κ. Μενδώνη, μετά το ρεπορτάζ του «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έρχονται πρόστιμα για τους «βιολογικούς» και δεν απαντά κανείς!

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» με φόντο τις κυρώσεις που ακολουθούν από τη μη ολοκλήρωση των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Είστε ικανοποιημένος κ. Κύτελη;»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας δομής με ερωτήματα προς το δήμαρχο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Καράβα έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία της Λέσβου»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

«Οι κοινότητες είναι ο πυρήνας της Δημοκρατίας»

Την αγωνία τους για το μέλλον των χωριών μεταφέρουν πρόεδροι μικρών και μεγάλων κοινοτήτων του νησιού μας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Η λύση δεν είναι η Βάστρια και τα ξερονήσια»

Ανακοίνωση της παράταξης Με πυξίδα τον Πολίτη για την κινητοποίηση της Κυριακής
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Καμία δομή, άμεση αποσυμφόρηση»

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου παρέθεσε τα αιτήματά της εν όψει της μηχανοκίνητης πορείας της Κυριακής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

«Η φωνή των κοινοτήτων πρέπει να ακουστεί»

Ψήφισμα παρέδωσαν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής, του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα δίπλα στους ναυτεργάτες

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρέθηκε χθες η βουλευτής προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους απεργούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να απαντήσει Δημόσια ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις»

Ανακοίνωση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκης Τσιριγώτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η τακτική περιοδεία Γκμίντερ στη Μυτιλήνη

Επισκέψεις στον Καρά Τεπέ και το Δήμο δυτικής Λέσβου από την Ευρωπαία αρμόδια για τη Λέσβο