× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ηχηρές παρουσίες στη Λάρσο

Δηλώσεις Περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κατά της νέας δομής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/2/2021

Ηχηρές παρουσίες στη Λάρσο

Δυναμικό ήταν η παρουσία στην προσυγκέντρωση της Λάρσου, εκατοντάδων πολιτών  και φορεών από τη Μυτιλήνη και τα γύρω χωριά στο πλαίσιο της σημερινής μεγάλης μηχανοκίνητης πορείας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα, κατά της δημιουργίας νέας δομής στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λάρσο, η κάμερα του «Ν» συνάντησε γνωστούς αυτοδιοικητικούς του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα αποσυμφόρησης των νησιών μας και μαζικής αντίδρασης στην προοπτική δημιουργίας της δομής.

Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των πολιτών στην πορεία, δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της δομής, Νίκος Καρασάββας ο οποίος σημείωσε ότι η ανταπόκριση στο κάλεσμα δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους την κυβέρνηση και όποιον σχεδιάζει ερήμην των κατοίκων για το μέλλον του νησιού μας.

Τη θέση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επανέλαβε  ο αντιπεριφεριάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο οποίος σημείωσε ότι τα νησιά μας δεν χρειάζονται νέες δομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θέλουμε ΚΥΤ – φυλακές στα νησιά μας, αυτή είναι η θέση μας και την υπερασπιζόμαστε μέχρι το τέλος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα την αποσυμφόρηση.

«Είναι απαράδεκτο δήλωσε ο εν αργία δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατζανός, να αποδεχτούμε τη δημιουργία δομής με άλλη σημαία και ξένη διοίκηση, μέσα στον ίδιο μας τον τόπο».

Ενάντια στη νέα υπερδομή που σχεδιάζεται τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Μιχάλη Μαμάκου, Παναγιώτης Ανδριώτης ο οποίος σημείωσε ότι στο νησί το μόνο που είναι απαραίτητο είναι ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ολιγοήμερης παραμονής το οποίο να προσφέρει στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τις δηλώσεις πολιτών και φορέων στο βίντεο που ακολουθεί  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ