× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ζητάμε συμβούλια με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάσου με θέμα τις συνεδριάσεις του συμβουλίου της περιοχής για τη μίσθωση του Δημοτικού Πάρκου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2021

«Ζητάμε συμβούλια με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς»

Στο  ζήτημα της μίσθωσης του Δημοτικού Πάρκου Αγιάσου σε ιδιώτη κατά χρήση, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η κοινοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου», η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η πλειοψηφία της κοινότητας, πασχίζει εδώ και τρεις συνεδριάσεις να περάσει το θέμα δια περιφοράς χωρίς να προηγηθεί συζήτηση. Μάλιστα όπως τονίζουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις και παράλληλα να συζητηθούν και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου αναφέρει:

«Στα μέσα του Φλεβάρη έγινε Κοινοτικό Συμβούλιο δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ με μοναδικό θέμα από ιδιώτη «η παραχώρηση του Δημοτικού Πάρκου Αγιάσου κατά χρήση». Η πρόταση αυτή καταψηφίσθηκε.

Την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου είχε ορισθεί δεύτερο Κοιν. Συμβ. πάλι δια περιφοράς  πάλι,  με μοναδικό θέμα τη δημοπράτηση του Δημ. Πάρκου Αγιάσου. Η συνεδρίαση αυτή δεν έγινε δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας διότι η παράταξή μας απείχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προηγουμένως είχαμε καταθέσει γραπτό κείμενο με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή προς τη πλειοψηφία του Κοιν. Συμβ. Αγιάσου» με το οποίο τεκμηριώναμε τους λόγους που μας οδήγησαν σ’ αυτή την αποχή. Δηλαδή εν συντομία:

- Διαφωνούσαμε στην δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ψηφοφορία, κατά την οποία στο κάθε θέμα απαντάμε με ένα «ξερό» ΝΑΙ ή ΟΧΙ, χωρίς κανένα διάλογο

-Έπρεπε να υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα της Αγιάσου που «καίνε», τα οποία όμως ήταν εκτός διαδικασίας όπως οι  Δασικοί χάρτες, η αγροτική οδοποιία, το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Αγιάσου, το πρόβλημα του Καστανιώνα, τα προβλήματα στη Πρωτοβάθμια Υγεία στην Αγιάσο και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα προτείναμε να γίνει η συνεδρίαση  με τηλεδιάσκεψη (λόγω πανδημίας), πράγμα που είχε γίνει σε προηγούμενο κοινοτικό συμβούλιο με επιτυχία.

 Ενώ λοιπόν περιμέναμε μετά την ακύρωση του 2ου Κοιν. Συμβ. να πάμε κανονικά σε ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, ορίζεται 3ο Κοιν. Συμβ. πάλι δια περιφοράς  με μοναδικό θέμα πάλι «τη δημοπράτηση του Δημοτικού Πάρκου Αγιάσου».

Είναι αυτονόητο και φυσικό, ότι ακόμη και  ο πιο καλοπροαίρετος ενεργός δημότης, θα αντιδράσει σ’ αυτή τη τακτική,  τρεις δηλαδή συνεδριάσεις κοινοτικού συμβουλίου  με σχεδόν το ίδιο θέμα και μάλιστα μοναδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύριοι της πλειοψηφίας,

1)      ή δεν διαβάσατε την «Ανοιχτή επιστολή» που σας έστειλε  η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου, πράγμα ανεπίτρεπτο γιατί δείχνει απαξίωση στην άλλη άποψη και σαν ενέργεια σας χαρακτηρίζει «αδιάβαστους»

2)      ή τη διαβάσατε και δεν καταλάβατε τη ζητάμε:

Ζητάμε Τηλεδιάσκεψη  και όχι δια δια περιφοράς  συμβούλιο και σε αυτό να μπούνε όλα τα θέματα   της Κοινότητας Αγιάσου που εκκρεμούν από παλιό Κοινοτικό Συμβούλιο και πρέπει να διεκδικηθούν. Αν είστε καλοπροαίρετοι και συμφωνείτε με αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, εμείς είμαστε απίκο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης