× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πήρε εξιτήριο και τον παράτησαν στο κέντρο της Αγιάσου

Ηλικιωμένο που είχε νοσηλευτεί με κορονοϊό στο Νοσοκομείο παράτησαν στη μέση του χωριού, μακριά από το σπίτι του. Σοβαρές καταγγελίες από την Πρόεδρο της Κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/3/2021

Πήρε εξιτήριο και τον παράτησαν στο κέντρο της Αγιάσου

Μία απίστευτη ιστορία διαδραματίσθηκε σήμερα Παρασκευή στο κέντρο της Αγιάσου, κοντά στο πολυδύναμο Ιατρείο της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm, και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η πρόεδρος της Κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη, το πρωί ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου με τα διακριτικά του ΕΟΔΥ, ανέβηκε στο χωριό, άνοιξε την πόρτα και άφησε στη μέση του δρόμου έναν ζαλισμένο και εμφανώς ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο.

«Εργάζομαι στο Πολυδύναμο Ιατρείο, σημειώνει η πρόεδρος του χωριού και όταν είδα τον ηλικιωμένο να παραπαίει πήγα κοντά του να ρωτήσω τι συμβαίνει και ποιος είναι. Μου εξήγησε ότι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο με κορονοϊό, ότι πήρε εξιτήριο και ένα όχημα  ανέλαβε να τον μεταφέρει στο σπίτι του. Το σπίτι του ανθρώπου ωστόσο ήταν σε απόσταση από το σημείο που τον εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και είναι κατανοητό πως στην κατάσταση που ήταν,  δεν μπορούσε να περπατήσει έως εκεί.

Έντρομη ειδοποίησα την οικογένεια του, το γιο του και τη νύφη του, οι οποίοι να σημειωθεί ότι νοσούν και αυτοί με κορονοϊό, να έρθουν και να παραλάβουν τον ηλικιωμένο πατέρα τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι πανικόβλητοι βγήκαν από  το σπίτι, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν έπρεπε, με αυτοκίνητο ο γιος του και με τα πόδια η νύφη του, προκειμένου να τον παραλάβουν.

Στη συνέχεια όταν έφυγε ο ηλικιωμένος προσπάθησα να ενημερωθώ από το νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και τις άλλες υπηρεσίες για το ποιος είναι υπεύθυνος για το περιστατικό και την εγκατάλειψη. σημείωσε η Διαμάντω Ρουγκέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και άλλες καταγγελίες για τον ΕΟΔΥ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η πρόεδρος της Αγιάσου, κατήγγειλε τη συμπεριφορά των εργαζομένων και της τοπικής διεύθυνσης του ΕΟΔΥ, οι οποίοι όπως είπε όταν ήρθαν την Τετάρτη να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις και τεστ στο γενικό πληθυσμό, δημιουργούσαν διαρκώς προβλήματα ενώ αρνήθηκαν να κάνουν τεστ σε ζευγάρι κατοίκων οι οποίοι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι νοσούσαν.

«Επιπλέον σημειώνει η Διαμάντω Ρουγκέλλη, αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν κατ΄ οίκον εξετάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας, οι οποίοι λόγω του πρωτοκόλλου δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους διότι ήταν στενές επαφές άλλων κρουσμάτων. Η τοπική κοινωνία του χωριού μας,  είναι δυσαρεστημένη με τη συμπεριφορά του ΕΟΔΥ, διότι όπως αναφέρουν η συμπεριφορά τους ήταν αλαζονική και πολλοί συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να κατέβουν στη Μυτιλήνη και να ταλαιπωρηθούν στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η συνέντευξη της Διαμάντως Ρουγκέλλη στο «Ν» 99 fm

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης