× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι εγκαταστάσεις του «Εμπρός» σε ΜΚΟ

Στη Γερμανική οργάνωση all4aid.org με υπηρεσίες καθαριότητας και εκπαίδευσης σε πρόσφυγες, νοικιάστηκε έναντι 2.700 ευρώ το μήνα το ακίνητο της εταιρείας «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε» που εκδίδει την εφημερίδα «Εμπρός»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 18/3/2021

Οι εγκαταστάσεις του «Εμπρός» σε ΜΚΟ

Στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση all4aid.org νοικιάστηκε το ιδιόκτητο ακίνητο της εταιρείας Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε μετά το κλείσιμο του τυπογραφείου της επιχείρησης και τη δραστική μείωση των δραστηριοτήτων της. Η επιχείρηση μετακόμισε σε ακίνητο στην πόλη της Μυτιλήνης όπου και κυρίως πλέον εκδίδει σε εβδομαδιαία βάση την εφημερίδα «Εμπρός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ακίνητο σύμφωνα με πληροφορίες νοικιάστηκε έναντι 2.700 στη ΜΚΟ (η οποία δεν ανήκει στο μητρώο των Μη Κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα) και στις εγκαταστάσεις όπως η ίδια η ΜΚΟ δηλώνει θα συνεχιστεί το «πρόγραμμα πλυντηρίου» που σήμερα λειτουργεί σε ακίνητο στον περιβάλλοντα χώρο της καμένης δομής στη Μόρια. Καθώς επίσης και «πρόγραμμα γυναικών» και «εκπαίδευσης παιδιών».

Την ενοικίαση του ακινήτου ανακοίνωσε η ίδια η ΜΚΟ στη σελίδα της στο Facebook https://all4aid.org/ στην οποία αναφέρει:

«Έχουμε ένα νέο κέντρο στη Λέσβο! Την περασμένη εβδομάδα υπογράψαμε τη μίσθωση σε ένα νέο ακίνητο σε κοντινή απόσταση από το στρατόπεδο Μαυροβούνι - τον νέο χώρο όπου μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι του καταυλισμού στη Μόρια μετά τις πυρκαγιές στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με συνολική έκταση 640 τετραγωνικών μέτρων και εξωτερικό χώρο περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων, η νέα μας ιδιοκτησία υπερδιπλασιάζει το μέγεθος του τρέχοντος κέντρου μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουμε για τις γυναίκες, καθώς και να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες του παιδικού κέντρου μάθησης (μόλις αρθούν οι περιορισμοί COVID-19).

Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου θα μεταβούμε σιγά σιγά στη νέα ιδιοκτησία, διατηρώντας παράλληλα το Moria Center ανοιχτό. Εξαιτίας αυτού, το πρόγραμμα πλυντηρίου που παρέχουμε στους κατοίκους του καταυλισμού θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή.Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τη μετακίνηση και ανυπομονούμε για τις λειτουργίες μας στη νέα μας θέση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης