× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά εργασίας

Στα επίπεδα της περσινής αντίστοιχης περιόδου κυμαίνεται ο αριθμός των ανέργων στο βόρειο Αιγαίο. Μείωση των ανέργων κατά 3% σε σχέση με τον Ιανουάριο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/3/2021

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά εργασίας

Σημάδια σταθεροποίησης συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020 εμφανίζουν οι δείκτες ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τα στατιστικά και αριθμητικά στοιχεία των εγγραμμένων ανέργων που δημοσιοποίησε ο ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρα το γεγονός ότι το Φεβρουάριο συνεχίστηκε το παρατεταμένο lock down για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, με μικρά διαλείμματα στις δραστηριότητες του λιανεμπορίου, στην αγορά εργασίας των νησιών μας, υπάρχει μικρή κινητικότητα, η οποία απεικονίζεται με μείωση του αριθμού των ανέργων σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και σταθεροποίηση κοντά στους 17.500 χιλιάδες ανέργους, στα επίπεδα δηλαδή της περσινής χρονιάς.

Τα στοιχεία

Αναλυτικότερα το μήνα Φεβρουάριο ο αριθμός των ανέργων άγγιξε  τα 17.474 άτομα. Συγκριτικά με τον Ιανουάριο όπου είχαμε 18.016 ανέργους, σημειώθηκε μείωση κατά 3,01% και σε απόλυτους αριθμούς κατά 542 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενθαρρυντικά εξάλλου είναι τα στοιχεία της ετήσιας ανεργίας συγκριτικά με το Φεβρουάριο του 2020 όπου ο αριθμός των ανέργων ήταν 17.640. Η μείωση σε σχέση με πέρυσι είναι κατά 166 άτομα και ποσοστό 0,94%.

Στην υπόλοιπη χώρα 

Σταθεροποιητικές τάσεις εξάλλου εμφανίζει η εικόνα της ανεργίας σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της χώρας οι οποίες στη δωδεκάμηνη ανεργία εμφανίζουν μικρές ή μεγαλύτερες αυξομειώσεις ανάλογα με την περίπτωση. Ειδικότερα μείωση του αριθμού των ανέργων εμφανίζεται σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας. Πρωταθλήτρια στη μείωση είναι η Περιφέρεια Ηπείρου με μειωση 1,76% ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Ηπείρου με μείωση 1,35%. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έρχεται στην τρίτη  θέση μείωσης της ετήσιας ανεργίας με 0,94% ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας με ποσοστό 0,04%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αντίποδα αύξηση του αριθμού των ανέργων εμφανίζεται σε 8 Περιφέρειες της χώρας μας, με πρωταθλήτριες τις τρεις τουριστικές περιφέρειες της χώρας μας, την Κρήτη με αύξηση 9,26%, το Νότιο Αιγαίο με 8,86% και τα Ιόνια Νησιά με 8,72%.   

Ποιοτικά χαρακτηριστικά 

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανέργων του Βορείου Αιγαίου, σχετίζονται με το φύλο, το εκπαιδευτικό επίπεδο και την ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα από τους συνολικά 17.474 ανέργους το μήνα Φεβρουάριο οι 11.397 είναι γυναίκες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των ανέργων ανδρών οι οποίοι είναι μόλις 5.766.

Πρωταθλήτρια  στην ανεργία με 6.732 ανέργους είναι η ηλικιακή ομάδα 30 – 44 και ακολουθεί η ηλιακή ομάδα 45-54 με 3.959 ανέργους και η ηλικιακή ομάδα 55-64 με 2.630 ανέργους.

Με βάση το επίπεδο εκπαίδευσης πρωταθλητές στην ανεργία είναι οι απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 8.788 ανέργους, ακολουθούν οι απόφοιτοι της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με 4.772 ανέργους και οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με 2.555 ανέργους.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά