× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανακοίνωση προϊόν χειραγώγησης και μεθοδεύσεων;»

Συνέχεια καταγγελιών περί μεθοδεύσεων στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής- Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ*

Δημοσίευση 17/4/2021

«Ανακοίνωση προϊόν χειραγώγησης  και μεθοδεύσεων;»

Με αφορμή το από 8-4-2021 δημοσίευμα των συλλόγων παράκτιας αλιείας «Μάκαρ» Καλλονής και «Άγιος Νικόλαος» Περάματος, σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Χατζηκομνηνού σχετικά με τα υπονοούμενα για το ξεχαρβάλωμα της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω.


Επειδή τα τελευταία τέσσερα χρόνια χειρίστηκα διάφορες υποθέσεις που είχαν σχέση με την εν λόγω υπηρεσία, γνωρίζω τον τρόπο δράσης της. Είμαι δε σε θέση να γνωρίζω, ότι όταν ήταν η κ. Πετρίδου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, είχε αγαστή συνεργασία,μεταξύ των άλλων, και με τους αλιείς, οπότε δεν υπήρξε θέμα αποκατάστασης τακτικής επικοινωνίας με την υπηρεσία, (όπως ανέφεραν στη δήλωσή τους οι ανωτέρω σύλλογοι) καθώς αυτή, έτσι και αλλιώς προϋπήρχε.

Οι διοικητικές διαδικασίες που αναφέρονται ότι εκτελούνται τώρα, αποτελούν καθημερινότητα και μέρος των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της εν λόγω υπηρεσίας και σαφώς διενεργούντο και κατά την θητεία της κ. Πετρίδου.


Κατά το διάστημα της θητείας της κ. Πετρίδου, η διεξαγωγή των δειγματοληψιών γινόταν τακτικά και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μάλιστα γνωρίζω ότι είχε λάβει μέρος και η ίδια σε αυτές.Οι αιτήσεις των αλιέων για καταγραφικά, οι αδειοδοτήσεις και ανανεώσεις αδειών πραγματοποιούταν αυθημερόν, όταν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.


Ο κ. Νανίδης (Πρόεδρος του Συλλόγου «Μάκαρ» Καλλονής), είχε επισκεφτεί αρκετές φορές τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα των αλιέων και να βρεθούν λύσεις, και πάντα αυτές διεξάγονταν σε κλίμα καλής συνεργασίας.

Επειδή δεν υπήρξε ποτέ, κανένα πρόβλημα των αλιέων τόσο για την λειτουργία της υπηρεσίας όσο και για την επικοινωνία τους με την κ. Πετρίδου, δεν είχε αναφερθεί κάτι σχετικά με αυτό, προφορικώς ή εγγράφως στην ίδια,ούτε από όσο γνωρίζει και προς τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμίδη.


Καθώς, αναφέρθηκε ψευδώς στην σχετική ανακοίνωση των ανωτέρω Συλλόγων, ότι το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με την υπηρεσία (Διεύθυνση Κτηνιατρικής), κι επειδή δημιουργήθηκαν ψευδείς εντυπώσεις σε βάρος της κ. Πετρίδου, η τελευταία με επισκέφθηκε στο γραφείο μου και μου έθεσε υπόψη τα ανωτέρω. Την συμβούλεψα να επικοινωνήσει αμέσως τηλεφωνικά με τον κ. Νανίδη, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.


Κατά την διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Νανίδης μίλησε για την άψογη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ τους και ότι η αναφορά του σε προηγούμενο διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το διάστημα της δικής της θητείας.Μάλιστα ανέφερε ότι θα προέβαινε σε διευκρίνιση για το θέμα αυτό, στην ηλεκτρονική εφημερίδα «το Νησί», την Δευτέρα (12-4).

Όμως ο κ. Νανίδης όχι μόνον δεν προέβη σε νέα δημοσίευση μέχρι σήμερα προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως υποσχέθηκε κι όπως όφειλε να πράξει, αλλά «εξαφανίσθηκε» καθώς δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις της κ. Πετρίδου.


Από τα ανωτέρω που έπεσαν στην αντίληψή μου και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι,τις θρασύτατες παραβάσεις καθήκοντος των οργάνων της νυν Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να εκδιωχθεί η κ. Πετρίδου από την θέση της Προϊσταμένης Διεύθυνσης για να τοποθετήσουν στην θέση αυτή τον Ευστράτιο Τσομπανέλλη, όπως τελικώς έπραξαν (πλην όμως, ελέγχονται από την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας για τα πεπραγμένα τους), δεν θα μου προξενούσε καμία έκπληξη, εάν η εν λόγω ανακοίνωση των ανωτέρω αλιευτικών συλλόγων, είναι προϊόν χειραγώγησης και μεθοδεύσεων εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής.

Αν ήθελαν να εκθειάσουν τον Ευστράτιο Τσομπανέλλη μέσω, πιθανότατα, χειραγωγημένων ανακοινώσεων τρίτων, για να υποστηρίξουν την επιλογή τους, ας το έκαναν χωρίς να συκοφαντούν άλλους.

Διότι είναι συκοφαντικά όλα όσα αναφέρονται σχετικά με την κατάσταση της υπηρεσίας πριν την θητεία του Ευστρατίου Τσομπανέλλη, καθώς η πρώην Προϊσταμένη Διεύθυνσης (κ. Πετρίδου), έδειξε δείγματα γραφής στις πλέον δύσκολες περιόδους που η Κτηνιατρική Υπηρεσία πέραν των αυξημένων αρμοδιοτήτων της, είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά, έκτακτα προβλήματα («ευλογιά του προβάτου», καταρροϊκό πυρετό κ.α.), και ανταπεξήλθε στο έπακρο, ασκώντας τα καθήκοντά της ευδοκίμως, προσηκόντως και με απόλυτη συνέπεια.


Αισθάνθηκα υποχρέωση να προβώ σε αυτή τη δημοσίευση, προς αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς ο κ. Νανίδης, «κρύβεται», πιθανόν γιατί κάποιους φοβάται...
Ο νοών, νοείτω.

* Η κ. Ελένη Καλλιπολίτη είναι δικηγόρος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είχαμε νέα από τον Οδυσσέα Τσενάϊ

«Ξεχασμένες», δυστυχώς ακόμα και από τους ομοεθνείς του πλέον, ρατσιστικές ιστορίες σε βάρος των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, στη δεκαετία του 1990-Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Πάρε με όταν φτάσεις σπίτι»

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι»

Γράφει η ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΥΔΑΚΗ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Φρίξος, η ΕΔΑ και οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Το τρίτο μάτι της τηλεόρασης»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 5/5/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στον Αι Γιώργη της γειτονιάς μου

Ας πούμε πως τα πράγματα ήταν αλλιώς…
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Χριστός Ανέστη στο Μεξικό της Ευρώπης

Γράφει ο ΠΑΡΗΣ ΒΟΥΝΑΤΣΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,1/5/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ