× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

124 εισαγωγές Covid στο Νοσοκομείο για το 2021

Έκκληση για προσέλευση την προκαθορισμένη ώρα στο ραντεβού τους και όχι νωρίτερα, έκανε ο πρόεδρος Γ. Καμπούρης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/5/2021

124 εισαγωγές Covid στο Νοσοκομείο για το 2021

Στοιχεία από την αρχή της χρονιάς, αλλά και από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Λέσβο παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο νησί μας ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την 1η Γενάρη 2021 έχουν γίνει 124 εισαγωγές με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε σύνολο 170 από την πρώτη παρουσία της νόσου στη Λέσβο το 2020. Δέκα-τρεις συμπολίτες μας μπήκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 25 νεκρούς από κορονοϊό μετρά η Λέσβος το 2021 σύνολο 54 από την έναρξη της πανδημίας. Από τους 54 που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, οι έξι απεβίωσαν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης το 2021 σε σύνολο 14.

Χτες, Πέμπτη του Πάσχα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονταν με κορονοϊό σε κοινές κλίνες 7 συμπολίτες μας, ενώ ένας βρίσκονταν διασωληνωμένος. Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρατηρεί την επιδημιολογική εικόνα της Λέσβου ο κ. Καμπούρης, διαπιστώνοντας μείωση των κρουσμάτων και εκτιμώντας ότι παρά τον συνωστισμό που ενδεχομένως παρατηρήθηκε τις ημέρες του Πάσχα, ότι δεν θα έχουμε έκρηξη των κρουσμάτων το διάστημα 10 έως 15 Μαϊου όπου θα «φανούν» τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών.

Σε πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελευθερία». Έχουν συνολικά χορηγηθεί 23.050 δόσεις εμβολίων, και οι 8.035 εξ αυτών αφορούν στη δεύτερη δόση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τετάρτη του Πάσχα ξεκίνησε και το εμβόλιο της εταιρείας Johnson, για το οποίο απαιτείται αποκλειστικά μία δόση και χορηγείται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής. Με την τέταρτη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο χορηγούνται συνεχώς περισσότερες δόσεις. Χαρακτηριστικά την Τετάρτη μας έλεγε ο κ. Καμπούρης ότι εμβολιάστηκαν 400 συμπολίτες μας, με 50 εξ αυτών να λαμβάνουν το νέο εμβόλιο Johnson.

Από την άλλη ο κ. Καμπούρης διαπιστώνει ότι έχει αρθεί ο δισταγμός απέναντι στο εμβόλιο της Astra Zeneca, καθώς οι ηλικίες 30 έως 44 σπεύδουν να συμμετάσχουν. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω εμβόλιο χορηγείται μόνο στα Κέντρα Υγείας, πλην Μυτιλήνης, όπου χορηγείται αυτό της Pfizer.

Οι ηλικίες 45 έως 49 έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια (σ.σ. τρία χορηγούνται στη Λέσβο Johnson, Pfizer, Astra Zeneca και όχι Moderna), καθώς και οι ηλικίες άνω των 50 και όλοι οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης έκανε έκκληση στους εμβολιαζόμενους να πηγαίνουν την προκαθορισμένη ώρα για εμβολιασμό και όχι νωρίτερα, ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός κατά την αναμονή και η συνεπακόλουθη μετάδοση του κορονοϊού.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας