× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτέλους αξιοποιείται το ξενοδοχείο «Νησιώπη» στο Σίγρι

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποφάσισε την παραχώρηση του παλιού ξενοδοχείου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο κατέθεσε πρόταση για τη μετατροπή του, σε ξενώνα φιλοξενίας μαθητών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/6/2021

Επιτέλους αξιοποιείται το ξενοδοχείο «Νησιώπη» στο Σίγρι
Φωτο αρχείου

Στην παραχώρηση του  εγκαταλελειμμένου   και αναξιοποίητου  εδώ και πολλά χρόνια ξενοδοχείου «Νησιώπη» στο Σίγρι,  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, προχωρά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με πρόσφατη  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παλιό ξενοδοχείο Νησιώπη, ως γνωστόν βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Σιγρίου κάτω ακριβώς από την εκκλησία του χωριού και ανήκει στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες αξιοποίησής του από τον πρώην Δήμο Λέσβου, μέσω της ΑΔΕΛ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες να προχωρήσουν στη μίσθωσή του.

Πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους με έγγραφό του ζήτησε από το δήμο τη δωρεάν παραχώρηση του πρώην ξενοδοχείου για τη   μετατροπή του, μετά τη ριζική επισκευή, σε Κέντρο Φιλοξενίας Μαθητών, οι οποίοι έρχονται στη Λέσβο για πραγματοποίηση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το Μουσείο στην πρότασή του  δεσμεύεται για την πρόσληψη προσωπικού, στο πλαίσιο της αιτηθείσας παραχώρησης, με κριτήρια εντοπιότητας, ενώ δεν προβάλει αντίρρηση στην καταβολή συμβολικού αντιτίμου ως μισθώματος, εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Για την επισκευή και μετατροπή του κτιρίου σε ξενώνα φιλοξενίας μαθητών, αναφέρουν έγκυρες πηγές, θα υλοποιηθεί μελέτη η χρηματοδότηση της οποίας έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 62.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξενοδοχείο με βάση τη σημερινή του διαμόρφωση διαθέτει περίπου 12 κύρια δωμάτια. Στόχος της μελέτης είναι οι χώροι να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό και η νέα διαρρύθμιση να δώσει τη δυνατότητα φιλοξενίας ικανού αριθμού ατόμων.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, θα εντάξει το έργο της επισκευής του ξενοδοχείου στο νέο ΕΣΠΑ οι δράσεις του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρίσκεται στο κέντρο του Σιγρίου, παρέμενε αναξιοποίητο και ανενεργό για πολύ καιρό. Η πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας να προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε μια  περιοχή που αναπτύσσεται δυναμικά και η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, του λιμανιού και της Ε.Ο. Καλλονής – Σιγρίου, θα  παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ