× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντιδράσεων συνέχεια για τα τσιμέντα στη Σκάλα Ερεσού

Αντίθετη δηλώνει η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής. «Δεν έχουμε ενημερωθεί» λέει ο Φορέας Τουρισμού Ερεσού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2021

Αντιδράσεων συνέχεια για τα τσιμέντα στη Σκάλα Ερεσού

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σχεδιαζόμενο έργο στην παραλία της Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής με ανακοίνωση του σημειώνει πως ενημερώθηκε ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, πρόκειται να κατασκευάσει σε ιδιόκτητό του -επί του δρόμου- οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων «Θεματικό Χώρο Ιστορικής Μνήμης» με αθλητικές εγκαταστάσεις και μικρό ανοικτό Θέατρο που ενδέχεται να αποκτήσει και στέγη στην συνέχεια. «Το οικόπεδο επελέγη χωρίς καμία διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία, φορείς, επιχειρήσεις, Συλλόγους, Τοπικό Συμβούλιο, εν μια νυκτί» τονίζεται!

Η Ο.Λ.Σ.Α δηλώνει ότι: 

1. Η όποια οικοδομική άδεια εκδώσει η Δημοτική Υπηρεσία Πολεοδομίας για το δημοτικό αυτό έργο θα διέπεται από την χάραξη των οριογραμμών Αιγιαλού που περιέχεται σε ΦΕΚ του 2012 το οποίο με απόφαση του ο Δήμος Λέσβου προσέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ακριβώς για την λαθεμένη χάραξη των οριογραμμών που περιέχει. Μετά δε την αναμενόμενη Απόφαση του ΣτΕ, θα γίνει νέα χάραξη, σωστή ελπίζουμε αυτήν την φορά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στο χώρο της μαγευτικής αμμουδιάς της Σκάλας Ερεσού και βρίσκεται από την μεριά της αμμουδιάς, αλλά εκτός του παλαιού αιγιαλού: Εκτός δηλ. της μπλε γραμμής που το ανωτέρω ΦΕΚ έχει ταυτίσει με την λαθεμένα τοποθετημένη κόκκινη γραμμή του χειμερίου κύματος του Ιουλίου.

3. Υπάρχει ο εξής κίνδυνος: Ενδεχόμενη έκδοση οικοδομικής άδειας για τα τέσσερα στρέμματα ,να υποχρεώσει τον Δήμο να εκδώσει οικοδ. άδεια για το διπλανό (ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ) ιδιωτικό οικόπεδο 24 στρεμμάτων. που εκτείνεται μέχρι την θάλασσα (γαλαζοκόκκινη γραμμή) και ανατολικά μέχρι τον Ψαροποταμό. Αποτελεί δε, λόγω μεγάλης έκτασης και θέσης, την καρδιά της μοναδικής αμμουδιάς της Ερεσού.

4. Ενόψει αυτού του κινδύνου καλούμε την Περιφέρεια και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να μη προχωρήσουν στο έργο αυτό πριν ακούσουν και αξιολογήσουν τις προτάσεις ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ θέσεων που θα προτείνει η τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Και ο Φορέας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Τοπικής Κοινότητας Ερεσού, η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την τοποθέτηση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού για την υλοποίηση «Θεματικού Πάρκου» στην παραλία της Σκάλας Ερεσού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα δηλώνει πως «δεν είναι αντίθετο σε καμία αναπτυξιακή πρόταση του Δήμου, αρκεί να δοθεί η απαραίτητη ενημέρωση για το έργο, κάτι το οποίο δεν έχει γίνε». Και καταλήγει η ανακοίνωση «Μόλις λάβουμε τη σχετική ενημέρωση θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση προκειμένου να παρθεί η τελική μας απόφαση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ