× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Από την επίσκεψη Πέτσα η διαμάχη Αθανασίου‑ Βέρρου»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις ένθεν κακείθεν ανακοινώσεις με φόντο τη δημιουργία Μουσικού Σχολείου στην Καλλονή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2021

«Από την επίσκεψη Πέτσα η διαμάχη Αθανασίου‑ Βέρρου»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με επικεφαλής τον Γιάννη Συκά, οι ανακοινώσεις ένθεν κακείθεν από πλευράς κυβερνητικού βουλευτή και Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, με φόντο τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου Καλλονής,  ξεκινούν από τις 28 του περασμένου Μαΐου και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η παράταξη αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Λέσβου στις 28/5, ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να παρευρεθούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων. Η παρουσία τους, ωστόσο ήταν «διακοσμητική», καθώς δεν έλαβαν μέρος στη συζήτηση, παρά μόνο άκουγαν τον Δήμαρχο και τον Υπουργό να μεταφέρουν έργα από προγράμματα σε προγράμματα σε ένα χορό εκατομμυρίων ευρώ και στο τέλος ήρθε η χρηματοδότηση του Κλειστού της Καλλονής ως μποναμάς. Σε αυτό το πλαίσιο λογικής εντάσσεται και η διαμάχη του Δημάρχου με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς χωρίς σχεδιασμό και με άξονα τη προσωπική προβολή, μαλώνουν ποιος έκανε το έργο ο Δήμαρχος, ο Βουλευτής ή ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ.

Πρώτον ο τόπος μας δικαιούται τέτοια έργα και δεν είναι χάρη κανενός Υπουργού. Ούτε θέλουμε να σκεφτούμε ότι είναι παζάρια για τη νέα δομή στη περιοχή της Βάστριας, όπου  μέρος της είναι στο δικό μας Δήμο. Άλλωστε αποτελεί ένα θέμα που επανειλημμένως αρνείστε να συζητήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερον, η τακτική που ακολουθείτε μπροστά στα ΜΜΕ να γίνεται λόγος για πληθώρα έργων και χρημάτων είναι πάγια και διαχρονική, ωστόσο ο λαός μας λέει απλά «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Οι πληγέντες συνδημότες μας από την πρόσφατη κακοκαιρία, ας περάσουν από τη Βρίσα, να διαπιστώσουν μετά από 4 χρόνια, τη μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών που λέγονται μπροστά στις κάμερες και της πραγματικότητας. Ας ρωτήσουν τους αυτοαπασχολούμενους σε όλο το δήμο μας, ποια ήταν η ουσιαστική βοήθεια που έλαβαν στο καιρό της πανδημίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Τρίτον θα θέλαμε να μάθουμε αν η Δημοτική Αρχή υιοθετεί την άποψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος όταν δέχθηκε τις παρατηρήσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι δεν συμμετείχαν στη συζήτηση με τον υπουργό οι επικεφαλείς των παρατάξεων, εκείνος αντέτεινε ότι «ο Δήμος Μυτιλήνης δεν τους κάλεσε καθόλου». Αρχικά δεν είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Μυτιλήνης και ούτε μπορεί να αποτελεί μέτρο σύγκρισης. ‘Έχουμε δε αναφέρει αρκετές φορές, ότι δεν συμφωνούμε, δεν στηρίζουμε, ούτε υιοθετούμε τη διένεξη των δύο δήμων του νησιού μας, που δυστυχώς με τη πολιτική σας προσπαθείτε να επιβάλετε. Γιατί τα προβλήματα του νησιού μας είναι κοινά για όλους και απαιτούν ενωμένο το λεσβιακό λαό για να τα αντιπαλέψει, όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τέταρτον επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι είστε κατ’ όνομα αυτοδιοικητικοί, όταν δεν στηρίζετε ούτε τα τοπικά συμβούλια, αφού δεν λαμβάνετε υπόψη τη γνώμη τους για θέματα που αφορούν τα χωριά τους (π.χ. Ερεσός, Πολιχνίτος, Μανταμάδος) και η συνεργασία μαζί τους είναι επιλεκτική. Έχετε υποβαθμίσει το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς συνεχώς φέρνετε εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα με σκοπό οι δημοτικοί σύμβουλοι να μη προλαβαίνουν να ενημερωθούν. Δεν φτάνει η πανδημία που δυσχεραίνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνηγορείτε και εσείς σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν οραματίζεται έναν δήμο, ο οποίος θα προσπαθεί να εντάξει έργα που η κεντρική εξουσία και τα συμφέροντα λίγων κατευθύνουν, μέσα από τα προγράμματα που κάθε φορά ανοίγουν,. Ούτε να δίνονται κάθε φορά για την προετοιμασία φακέλου απευθείας αναθέσεις των 23400 ευρώ.

Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει έναν δήμο που θα προγραμματίζει σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών του και θα αγωνίζεται για τη ποιότητα της ζωής τους, έναν δήμο που θα δίνει μεροκάματα σε όλους τους δημότες και όχι επιλεκτικά, καθώς οι μέρες που θα έρθουν θα είναι δυσκολότερες, έναν δήμο που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα του τόπου χωρίς να είναι δέσμιοι των επιδομάτων και των επιδοτήσεων. Έναν δήμο που θα διεκδικεί  και θα αγωνίζεται μαζί με τους δημότες του για την επίλυση των προβλημάτων τους.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ