× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 16/6/2021

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Το ψιλόβροχο που έπεφτε από το πρωί στη Μυτιλήνη δεν πτόησε του εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικός ομιλητής στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο όπως επισήμανε αποτελεί ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα και το οχτάωρο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση να κηρυχθεί η απεργία των πλοίων παράνομη και καταχρηστική, απόφαση όμως όπως σημείωσε που κουρελιάσθηκε στους καταπέλτες των πλοίων τα οποία παρά τις κυβερνητικές εντολές, παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια.


Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Νίκος Χρυσάφης ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρέτησε τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ενάντια σε ένα νομοσχέδιο, όπως είπε, το οποίο καταστρέφει τις ζωές των εργαζομένων.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου απηύθυνε ο Δούκας Πρωτόγυρος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη πριν ακόμη ψηφισθεί το νομοσχέδιο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ξεκίνησε η εξόντωση των εργαζομένων με ωράρια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Σοφία Καζαμία σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι ελαστικές μορφές εργασίας και πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση και κανένα νομοσχέδιο να μετατρέψουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φώτης Κολαράς, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα κεκτημένα τους και δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου που σκοτώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο επιστρέφει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω. «Θα πρέπει να δώσουμε μάχη ώστε αυτό που ψηφίζεται σήμερα να μείνει στα χαρτιά».
Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στην προκυμαία με κατάληξη το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στον  καταπέλτη του πλοίου "Νήσος Ρόδος" δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους ναυτεργάτες που παρά τις πιέσεις Κυβέρνησης και εφοπλιστών συνεχίζουν την απεργία τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη