× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα αρχή για τους μόνιμους Ρομά της Μυτιλήνης;

Καθαρίζεται και αποκαθίσταται ο χώρος δίπλα στο οικόπεδο Κουρτζή ενώ το επόμενο διάστημα θα παραχωρηθούν σκηνές ή κοντέινερ για μόνιμη εγκατάσταση στο χώρο δίπλα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/7/2021

Νέα αρχή για τους μόνιμους Ρομά της Μυτιλήνης;
Φωτο αρχείου

Προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος στέγασης των οικογενειών Ρομά που είναι μόνιμοι κάτοικοι Μυτιλήνης καταβάλλεται τις τελευταίες ημέρες με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και εκπροσώπων της κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συζητήσεις και οι επαφές είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει προσπάθεια εγκατάστασης σκηνών ή κοντέινερ στο χώρο που βρίσκεται δίπλα στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Μυτιλήνης και ο οποίος είχε παραχωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τη Δημοτική Αρχή Γιακαλή μαζί με προκατ για την εγκατάσταση των οικογενειών που ζούσαν στην πόλη μας.

Η συνέχεια της ιστορίας εκείνης, είναι γνωστή. Τα περισσότερα κοντέινερ, είτε καταστράφηκαν, είτε πουλήθηκαν, είτε κατέληξαν σε μάντρες ανακύκλωσης και οι Ρομά που ζούσαν σε αυτά, βρέθηκαν να μένουν και πάλι σε πρόχειρα παραπήγματα κάτω από άθλιες συνθήκες.

Η προσπάθεια που γίνεται τώρα, αναφέρουν έγκυρες πηγές, αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους Ρομά της Μυτιλήνης, περίπου 30 οικογένειες, συνολικά 150 άτομα. Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν σχετική έρευνα για να εντοπίσουν μία προς μία τις οικογένειες που δικαιούνται στέγαση και ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες συνεργεία του Δήμου και μηχανήματα βρέθηκαν στο χώρο που βρίσκονται σήμερα τα πρόχειρα παραπήγματα και οι σκηνές των Ρομά δίπλα στο οικόπεδο Κουρτζή. Στην προσπάθεια καθαρισμού συνέβαλαν και οι ίδιοι Ρομά με τις οικογένειές τους, ως ένδειξη καλής θέλησης ώστε να γίνει μία νέα αρχή, στο χώρο που τους ανήκει δίπλα στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Το επόμενο βήμα είναι η παραχώρηση, σκηνών ή κοντέινερ από το Δήμο,  ανάλογα με την περίπτωση και τη συμφωνία που θα γίνει και η σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο και το δίκτυο του νερού.

Από την πλευρά του Δήμου πάντως απευθύνεται αυστηρή προειδοποίηση προς την κοινότητα των Ρομά ότι οι ίδιοι θα πρέπει να καλύψουν τους λογαριασμούς που θα προκύψουν από τις συνδέσεις αυτές και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές του παρελθόντος όπως  καταστροφές και λεηλασίες εξοπλισμού και κοντέινερ που θα τοποθετηθούν στον καταυλισμό της Παγανής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια