× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποια ασφάλεια;

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΗΣ*

Δημοσίευση 22/8/2021

Ποια ασφάλεια;

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το πρόβλημα των φετινών πυρκαγιών μας αποκάλυψε πώς εννοεί την διαβόητη ασφάλεια των ελλήνων πολιτών.Επρεπε να προηγηθεί η καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων (τετραπλάσιων από πέρυσι μέχρι στιγμής) και χιλιάδων περιουσιών, γιά να αντιληφθεί ότι σώμα ασφάλειας δεν είναι μόνο η αστυνομία αλλά και η πυροσβεστική.Ο προιστάμενός τους κ. Χρυσοχοίδης, σταθερά απορροφημένος στην εμπέδωση της "τάξης", στην καταστολή με την παραμικρή ευκαιρία του απείθαρχου και"εχθρού" λαού, αυτογελοιοποιήθηκε παριστάνοντας με τη μάνικα τον Ρομπέν των ελληνικών δασών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιά πολιτική ακολούθησε η κυβέρνηση στον τομέα της ασφάλειας; Αγόρασε εκατοντάδες οχήματα αστυνόμευσης παντός τύπου αλλά κανένα πυροσβεστικό.Διαθέτει δισεκατομύρια γιά τα αεροσκάφη Ραφάλ αλλά ούτε ένα ευρώ γιά αεροπλάνα πυρόσβεσης (ακύρωσε το πρόγραμμα προμήθειας της προηγούμενης κυβέρνησης).

Προσλαμβάνει εκατοντάδες συνοριοφύλακες( οι οποίοι ειδικά στα νησιά απλώς κάνουν αέρα) αλλά κανένα πυροσβέστη, ούτε καν τους 5.000 εποχικούς των προηγουμένων χρόνων. Εξοπλίζει σαν αστακούς τις μονάδες καταστολής αλλά αφήνει χωρίς μέσα αυτοπροστασίας τους πυροσβέστες, να κάνουν θλιβερές συγκρίσεις με τους Ρουμάνους, τους Πολωνούς και τους άλλους ξένους συναδέλφους τους.Υψώνει τείχος εκατομμυρίων στο Εβρο γιά να αντιμετωπίσει την "ασύμμετρη απειλή" της προσφυγιάς αλλά γιά τη συμμετρική των πυρκαγιών διαθέτει 30.000 (!) γιά δασικούς δρόμους και μηδέν γιά αντιπυρικές ζώνες.Δαπανά καθημερινά αμέτρητα ποσά γιά την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων με δεκάδες πλωτά και εναέρια μέσα, κάμερες, ντρόουν και άλλους εξοπλισμούς τελευταίας τεχνολογίας ( μην τυχόν και πατήσει το πόδι της καμιά δυστυχισμένη οικογένεια στην πολιτισμένη Ευρώπη ) αλλά τίποτα γιά παρατηρητήρια φωτιάς, πυροφυλάκια και μονάδες άμεσης επέμβασης.

Το επιτελικό κράτος του Μαξίμου έχει άποψη γιά την ( δική του) ασφάλεια: Να κάθονται φρόνιμα οι πολίτες και ας οργιάζει η εγκληματικότητα, να είναι συνεχώς ανήσυχοι γιά τους επικείμενους "λαθροεισβολείς" και όχι γιά τους εσωτερικούς δυνάστες.Εχει και σχέδιο γιά τις φωτιές ( αδάπανο) : Εκκενώνει με την αστυνομία τους οικισμούς και παρατάσσει τις ανεπαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις γύρω τους γιά να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως εδώ και μη παρέκει, προκειμένου να μην απωλεσθεί το πολιτικό πλεονέκτημα που συνεχίζει να φιλοτεχνεί με επιμέλεια σε σχέση με την ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή που μέσα σε λίγες ώρες εκτυλίχθηκε στο Μάτι.

Ας καίγονται λοιπόν γιά μέρες και βδομάδες η Εύβοια, οι παρυφές της Πάρνηθας, η Ηλεία, τα Βίλια, αρκεί να μήν υπάρξουν θύματα. Γιά την τρομακτική υποβάθμιση του περιβάλλοντός μας, γιά τους χιλιάδες κατεστραμένους πυρόπληκτους και την όποια ζωή τους απομένει, μεριμνά ωσάν πατέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Ο Στρατής Πάλλης είναι φαρμακοποιός, πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος της Κίνησης Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαπφώ: Ο πιο φιλόξενος πλανήτης

Άρτεμις Λεοντή: Εύα Σικελιανού-Πάλμερ Υφαίνοντας το μύθο μιας ζωής
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Η Αιβαλιώτισσα Ζωοδόχος Πηγή

Η Παναγιά των ορφανών στο Αϊβαλί των μύθων
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Μιχαήλ Δουκάκης ήρθε από το Λος Αντζελες για τον «Επικήδειο»

Με καταγωγή από τη Θερμή, ο 34χρονος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό και επέστρεψε στη Λέσβο για μία παράσταση με εύσημα, όπου αλλού την ανέβασε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ευρωεκλογές. Πού πάει το πράγμα;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεύτε Λάβετε Φως

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επαναστατικές Αλλαγές ή Εγκλωβισμένο Σύστημα; Η Πανελλήνια Εξεταστική στην Ελλάδα

Της ΜΑΡΩΣ ΑΘΗΝΙΩΤΗ*, μαθήτριας, μέλος των Ανιχνευτών Μυτιλήνης