× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης πάει Παναγιούδα ...»

Με αργούς ρυθμούς κ ξεκίνησε η μετακόμιση του σχολείου την Τετάρτη το πρωί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/8/2021

«Το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης  πάει Παναγιούδα ...»
Φωτο αρχείου από κινητοποίηση του Μουσικού Σχολείου
' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί η μετακόμιση στο Μουσικό Σχολείο της Μυτιλήνης, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα ή εμπόδια όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Ζαφειρίου ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και φρόντισε να ανοίξουν οι πόρτες και οι αίθουσες ώστε τα συνεργεία και οι εργάτες να μεταφέρουν έπιπλα και εξοπλισμό στο φορτηγό. Μιλώντας στο «Ν» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ως δημόσιος λειτουργός είναι υποχρεωμένος να πειθαρχήσει στις εντολές των ανωτέρων του και να διευκολύνει με κάθε τρόπο τη μετακόμιση του Μουσικού Σχολείου, το οποίο όπως επισημαίνει θα λειτουργήσει από τις 13 Σεπτεμβρίου στο κτίριο των Σχολών του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μετακόμιση ξεκίνησε σήμερα το πρωί και φρόντισα προσωπικά να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες ή εμπόδια στη διαδικασία γιατί πλέον η κατάσταση θα ξέφευγε από τα όρια και θα προέκυπταν ποινικές ευθύνες οι οποίες θα βάρυναν εμένα προσωπικά. Στο χώρο είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα γονέων ωστόσο τους ζήτησα να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και τα συνεργεία προχώρησαν στη μετακόμιση μία τάξης, θρανία, καρέκλες κ.λπ. Η διαδικασία της μετακόμισης θα είναι χρονοβόρα. Δεν μετακομίζεις ένα σχολείο από τη μια στιγμή στην άλλη, ιδιαίτερα αν υπάρχει εξοπλισμός εργαστηρίων φυσικής και χημείας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μουσικά όργανα. Πιστεύω ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες έως ότου μεταφερθεί όλη η υποδομή και τα έπιπλα στο νέο χώρο.

Από εκεί και πέρα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν την 1η Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς, θα είναι όλα έτοιμα στη θέση τους για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες σε σχέση με τις τηλεφωνικές γραμμές, τα εργαστήρια και όλα όσα χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία ενός σχολικού συγκροτήματος με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως είναι το Μουσικό Σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα είναι στις 13 Σεπτεμβρίου που θα έρθουν οι μαθητές στο σχολείο να είναι όλα έτοιμα και να μην υπάρχουν προβλήματα», επισήμανε ο διευθυντής του Μουσικού Νίκος Ζαφειρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση πλέον για τη μετακόμιση του Μουσικού Σχολείου έχει ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου στις εγκαταστάσεις της Παναγιούδας.

Ο μόνος φορέας που επισήμως θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη είναι το Υπουργείο Παιδείας το οποίο φάνηκε από το έγγραφο που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα ότι δεν έχει ιδέα για τη μετακόμιση του σχολείου στο συγκρότημα της Παναγιούδας. Βέβαια για να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει κάποιος φορέας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να πιέσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο για το Μουσικό σχολείο της Μυτιλήνης είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την εγκατάστασή του και η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές. Ο Δημοτική Αρχή μαζί με τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης του νησιού και τους συναρμόδιους φορείς, οφείλουν να κινηθούν συντονισμένα προς αυτή την κατεύθυνση  ώστε να εξευρεθεί κατάλληλο οικόπεδο μέσα στον επόμενο χρόνο και να προχωρήσει η κατασκευή του σχολείου με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ανοίγει για το κοινό η νέα Αρχαιολογική Συλλογή Μήθυμνας

Η παρουσίαση θα γίνει στις 17 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, πριν από τα επίσημα εγκαίνια του χώρου
Ανοίγει για το κοινό η νέα Αρχαιολογική Συλλογή Μήθυμνας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καθάρισαν τα Πάμφιλα με τον Ερυθρό Σταυρό

Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και για την αξία του εθελοντισμού
Καθάρισαν τα Πάμφιλα με τον Ερυθρό Σταυρό
ΥΓΕΙΑ

Η Μυτιλήνη φιλοξενεί την 1η Επιστημονική Διημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη

Στις 23 και 24 Μαΐου στα Κεντρικά Λύκεια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από Αθήνα, Χίο και Λέσβο και δράσεις ενημέρωσης για το κοινό
Η Μυτιλήνη φιλοξενεί την 1η Επιστημονική Διημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για τη γυναίκα με αναπηρία και τη μητρότητα στη Μυτιλήνη

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ο σύλλογος «ΗΩΣ» διοργανώνουν την εκδήλωση
Ημερίδα για τη γυναίκα με αναπηρία και τη μητρότητα στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

10 μετάλλια για τον Αθλητικό Σύλλογο Μυτιλήνης TaekWondo

Σε πανελλαδικές διοργανώσεις
10 μετάλλια για τον Αθλητικό Σύλλογο Μυτιλήνης TaekWondo
ΑΤΖΕΝΤΑ

1ο Διαπολιτισμικό Μαθητικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης

«Το Δαχτυλίδι του Γύγη στο Σχολείο του Σήμερα» και επίκεντρο τη συμπερίληψη, τον διάλογο και τη δημιουργία
1ο Διαπολιτισμικό Μαθητικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 10ο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

Η έκδοση περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τις διεθνείς συγκρούσεις και πρόσκληση συμμετοχής στην Πορεία Ειρήνης και στις δράσεις του διημέρου του Μαΐου
Κυκλοφόρησε το 10ο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικοί χωρίς εξουθένωση και μαθητές με προοπτική

Διαδικτυακή εκδήλωση τη Δευτέρα 11 Μαΐου
Εκπαιδευτικοί χωρίς εξουθένωση και μαθητές με προοπτική
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε κακή κατάσταση οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου

Οι γονείς καταγγέλλουν καθυστερήσεις από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και ζητούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης
Σε κακή κατάσταση οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το στοίχημα της «δίκαιης» πρόβλεψης της τεχνητής νοημοσύνης δίνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Για το έργο και την εκδήλωση μίλησαν στο «Ν» ο Δρ. Κωνσταντίνος Κώτης, επιστημονικά υπεύθυνος του FAIR-PReSONS, και ο Κοσμήτορας, Καθηγητής Γιώργος Τσεκούρας
Το στοίχημα της «δίκαιης» πρόβλεψης της τεχνητής νοημοσύνης δίνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου