× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ματαιώνεται τακτική Αιμοδοσία»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης έλαβε αυτή την απόφαση λόγω μη εξεύρεσης χώρου για τη διοργάνωση της αιμοδοσίας του Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση 8/9/2021

«Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ματαιώνεται τακτική Αιμοδοσία»

Ματαιώνεται η τακτική αιμοδοσία Σεπτεμβρίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, στη διάρκεια της οποίας θα συγκεντρώνονταν τουλάχιστον 200 μονάδες αίματος, για τις ανάγκες του νοσοκομείου και των ασθενών της πόλης μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Ζερβού ο λόγος της ματαίωσης σχετίζεται με τη μη ικανοποίηση από τους φορείς της πόλης, του χρόνιου αιτήματος του Συλλόγου για την εξεύρεση μόνιμης αίθουσας για τις αιμοδοσίες.

«Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας, αναφέρει η Μαρία Ζερβού είχαμε βρει φιλόξενη στέγη στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού Δημαρχείου, την οποία μας είχε παραχωρήσει τότε, ο Δήμος Μυτιλήνης.

Αργότερα σε συνεννόηση με το Επιμελητήριο Λέσβου οι αιμοδοσίες μας γίνονταν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος περιφέρεται σε διάφορα σημεία, από την Περιφέρεια, στο λιμάνι, στο Τελωνείο, σε καφετέριες, στη μαρίνα κ.λπ. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι οι αιμοδότες δυσανασχετούν με αποτέλεσμα να μην έχουμε συμμετοχή στις αιμοδοσίες που διοργανώνουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με έγγραφό μας στις 25 Ιουνίου (Αρ.Πρωτ.37)  απευθυνθήκαμε στους φορείς της πόλης μας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμος Μυτιλήνης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μας πρότειναν διάφορους χώρους, όμως δυστυχώς οι περισσότεροι εξ αυτών είτε είναι μικρές αίθουσες και δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, είτε είναι μακριά από το κέντρο της πόλης και η πρόσβαση από τους αιμοδότες είναι δύσκολη.

Το ΔΣ του Νοσοκομείου το οποίο κανονικά θα έπρεπε να μεριμνήσει για τη στέγαση του Συλλόγου μας και τη διοργάνωση των αιμοδοσιών, αφού είναι ο φορέας που ωφελείται από όλη αυτή τη διαδικασία, αδιαφόρησε εντελώς και ούτε καν απάντησε στα έγγραφά μας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε παλαιότερες συζητήσεις που κάναμε με το Διοικητή του νοσοκομείου, ζητήσαμε την στήριξή του και την παραχώρηση μίας κεντρικής αίθουσας στην προκυμαία της πόλης η οποία είναι στην ιδιοκτησία του ιδρύματος. Δυστυχώς η απάντηση που πήραμε είναι ότι η αίθουσα είναι μισθωμένη και ότι δεν μπορεί να στερηθεί το νοσοκομείο το ποσό του ενοικίου που εισπράττει από αυτή. Προφανώς η Διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγει συνειδητά να στερηθεί το Ίδρυμα τις μονάδες αίματος που θα προσφέρουν οι αιμοδότες της πόλης μας.

Μετά από όλα αυτά  είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ματαιώσουμε τη προγραμματισμένη αιμοδοσία του Σεπτεμβρίου κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα 25 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας.

Με μεγάλη μας λύπη προβαίνουμε στην απόφαση αυτή θεωρώντας ότι απαξιώνεται η προσφορά του Συλλόγου και η ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας», επισήμανε η Μαρία Ζερβού.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*