× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για θρησκευτικό τουρισμό με το 11χρονο παιδί της και... 4,5 κιλά κοκαΐνη!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της σύλληψης της 43χρονης που ερχόταν συχνά για να προσκυνήσει στη Λέσβο. ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για την πιάτσα στη Λέσβο που θα κατανάλωνε τουλάχιστον 9.000 δόσεις κοκαΐνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2021

Για θρησκευτικό τουρισμό με το 11χρονο παιδί της και... 4,5 κιλά κοκαΐνη!

Η άφιξη μιας γυναίκας με το 11χρονο παιδί της στο λιμάνι της Μυτιλήνης δεν προκαλεί φυσικά απορίες. Πόσο μάλλον όταν κατά δήλωση της έρχεται προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα της σε μοναστήρι του νησιού. Ομοίως και ένας 49χρονος άνδρας. Με τον οποίο η 43χρονη συνταξίδευε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το καράβι το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο 49χρονος και η 43χρονη βγήκαν χωριστά. Ο 49χρονος με το αυτοκίνητο του και η 43χρονη με το παιδί της (ένα από τα τρία παιδιά της) και την κοκαΐνη κρυμμένη μέσα σε ρούχα στο σακβουαγιάζ της.
Κατά την άφιξη του στο λιμάνι ο 49χρονος ελέγχθηκε δειγματοληπτικά από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Βρέθηκε να κατέχει περί τα τρία γραμμάρια κοκαΐνης.

Συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα στον οποίο ισχυρίσθηκε ότι την κοκαΐνη την κατείχε για προσωπική του χρήση οπότε και αφέθηκε ελεύθερος. Παρέλαβε το αυτοκίνητο του από τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού το οποίο και είχαν ελέγξει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και.... εξαφανίστηκε. Άγνωστο είναι αν επέστρεψε στην Αθήνα ή αν είναι ακόμα στο νησί όπου και κρύβεται.
Το γεγονός της σύλληψης του σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές πρέπει να έγινε αντιληπτή από άνθρωπο του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη Λέσβο ο οποίος και θα βρισκόταν σίγουρα στο λιμάνι για λόγους διασφάλισης της ασφάλειας μεταφοράς της κοκαΐνης. Κάπως έτσι η 43χρονη έμεινε χωρίς το συνεργάτη της αλλά και με τους ντόπιους αποδέκτες της κοκαΐνης να έχουν εξαφανιστεί.

Το μεσημέρι της Πέμπτης με το παιδί και το σακβουαγιάζ και την κοκαΐνη ανάμεσα στα ρούχα έφτασε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο όπου και γευμάτισε. Επισκέφθηκε την τουαλέτα και εκεί εγκατέλειψε την κοκαΐνη. Εργαζόμενοι στην επιχείρηση αντιλήφθηκαν το πακέτο με το περίεργο περιεχόμενο και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την κάμερα του καταστήματος εντοπίστηκε η άγνωστη 43χρονη η οποία και το είχε εγκαταλείψει. Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή εντοπίστηκε ενώ ετοιμαζόταν με το παιδί της να αναχωρήσουν από το νησί είχαν μάλιστα εκδώσει και σχετικά εισιτήρια.

Ανακρινόμενη ομολόγησε ότι μετέφερε την κοκαΐνη μεν αλλά ανήκε στον άνδρα που την προηγούμενη μέρα είχε συλληφθεί στο πλοίο. Το Σαββάτο παραδόθηκε το παιδί στην αδελφή της που εν τω μεταξύ ήλθε στη Μυτιλήνη από την Αθήνα ενώ η ίδια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ερωτήματα βέβαια προκαλεί ο όγκος της κοκαΐνης που επρόκειτο να πέσει στην αγορά του νησιού. Το κόστος της σε τιμή χονδρικής είναι της τάξης των 200.000 ευρώ. Στην πιάτσα όμως τα 4,5 κιλά καθαρής κοκαΐνης θα μπορούσαν να δώσουν περί τις 9000 δόσεις «ναρκωτικού των πλουσίων» δηλαδή προς 100 ευρώ η δόση περί τις 900.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι το κέρδος για το ντόπιο κύκλωμα της διακίνησης θα ήταν περί τις 700.000 ευρώ. Εδώ ας σημειωθεί ότι ποσότητες καθαρής κοκαΐνης έχουν εντοπισθεί στη Λέσβο και στο παρελθόν όπως όμως φαίνεται αυτές βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται και η ζήτηση. Πόσοι όμως χρήστες κοκαΐνης υπάρχουν στο νησί ώστε να απορροφήσουν 9000 δόσεις; Και πώς πληρώνουν τις ακριβές αυτές δόσεις που χρειάζονται οι χρήστες τους;
Τοπικοί φορείς αρμόδιοι και μη ας σπεύσουν να ασχοληθούν με το θέμα.

Ο όγκος της κοκαΐνης που τυχαία βρέθηκε και τυχαία δεν είναι στα χέρια νεώτερων και μεγαλύτερων χρηστών τους δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην τοπική κοινωνία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή