× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

O ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητά τεχνικό σύμβολου

Δόθηκε στην δημοσιότητα η νέα προκήρυξη του διαγωνισμού

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 30/9/2021

O ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητά τεχνικό σύμβολου

Δόθηκε στην δημοσιότητα η νέα προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αναζήτηση τεχνικού συμβούλου. Δηλαδή ιδιώτη συνεργάτη που θα παρέχει τεχνική υποστήριξη του πληροφοριακού συστήματος του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) κατά τα έτη 2022 - 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι οι λόγοι που επισπεύσθηκε η δημοσίευση της προκήρυξης είναι:

α) για να υπάρξει χρόνος προκειμένου να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπος ο Οργανισμός με τα αδιέξοδα που προκάλεσε η περυσινή δικαστική διένεξη υποψήφιων αναδόχων παρόμοιου διαγωνισμού και β) για να καταστεί εφικτή η απαιτούμενη και από την νέα Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) τεχνολογική αναβάθμιση και επιχειρησιακή εξέλιξη του Οργανισμού.

Τις προηγούμενες ημέρες ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για το τρέχον έτος μετά από σειρά δικαστικών προσφυγών και προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα αυτά είχαν ως συνέπεια να καθυστερήσει για πολλούς μήνες η έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης. Κι ίσως αυτή η καθυστέρηση να οδηγήσει και σε κάποια καθυστέρηση και στην πληρωμή της προκαταβολής της επιδότησης που γίνεται κάθε χρόνο στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Στην σχετική ανακοίνωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζει πως η σύνταξη τευχών διακήρυξης έγινε με την υποστήριξη έγκριτου νομικού γραφείου θέλοντας να δείξει ότι το φετινό πάθημα του έγινε μάθημα.

Τα νέα στοιχεία της προκήρυξης είναι:
Α. Είναι διευρυμένη σε επίπεδο ζητούμενων υπηρεσιών, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαδικασία της αποσφαλμάτωσης των αιτήσεων των δικαιούχων που υποβάλλονται σε ετήσια βάση (υπηρεσία που επιβάλλεται πλέον να παρέχει ο Οργανισμός) και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των δικαιούχων επιδοτήσεων. Ως σήμερα η διαδικασία αποσφαλμάτωσης πληρώνονταν πολύ ακριβά από τα γραφεία υποδοχής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Β. Επιφέρει εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων στις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες, ως μια οριζόντια απαίτηση, με πλήρη τεκμηρίωση του πηγαίου κώδικα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία γραμμή για να μπορέσει ο Οργανισμός φύσει και θέσει να ελέγχει τα συστήματά του.

Γ. Υλοποιεί τη βασική δέσμευση της κυβέρνησης για μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης σε δημόσιο υπολογιστικό νέφος (public cloud), σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και σε πλήρη συντονισμό με νέες σχετικές δράσεις και έργα που θα υλοποιηθούν.

Δ. Ενισχύει περαιτέρω τον βασικό στόχο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., δηλαδή τον έλεγχο των πληρωμών των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους, εισάγοντας ένα οριζόντιο σύστημα Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών για να μειωθεί η γραφειοκρατία, να επιτευχθεί η αναγκαία από την νέα ΚΑΠ διοικητική απλούστευση και να επιτευχθεί ο οριζόντιος έλεγχος και η πάταξη φαινομένων παραβατικότητας.

Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την αντίδραση του ως σήμερα τεχνικού συμβούλου του ΟΠΕΚΕΠΕ της εταιρείας Neuropublic A.E.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά