× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκλέχθηκε συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης από την Περιφέρεια

Έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2021

Εκλέχθηκε συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης από την Περιφέρεια

Την Τετάρτη το απόγευμα αναδείχθηκε με μυστική ψηφοφορία ο «Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Φ. Παπαδόπουλο, ο οποίος το 2019 ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σταματήσουν την εκλογή του «Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2010 ως σήμερα ο συγκεκριμένος θεσμός δεν είχε στελεχωθεί είτε γιατί υπήρχε μειωμένο ενδιαφέρον, είτε γιατί δεν μπορούσε να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 3/5 επί των παρόντων συμβούλων που προβλέπει ο νόμος.

Τρεις ήταν οι υποψήφιοι για την θέση, επρόκειτο για τους κ.κ. Μάκη Βενέτα, Ιωακείμ Ιωαννίδη, και Γεώργιο Παπαδόπουλο. Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι 29 παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι. 18 ψήφους συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου, 4 ψήφους η υποψηφιότητα του κ. Βενέτα, επίσης βρέθηκαν 4 ψηφοδέλτια άκυρα και 3 λευκά.

Από τους τρεις υποψηφίους μόνο ο κ. Βενέτας παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση και παρουσιάσθηκε στο σώμα λίγο πριν πραγματοποιηθεί η εκλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αντιδράσεις

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας υποστήριξε πως οι υποψήφιοι θα έπρεπε να πληρούν ορισμένα ελάχιστα προσόντα που με νόμο είχαν θεσπιστεί προκειμένου να γίνουν δεκτές οι υποψηφιότητες τους. Μεταξύ αυτών ήταν η εμπειρία από την λειτουργία της αυτοδιοίκησης και κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου.

Ο Νίκος Μανάβης από την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» τόνισε πως η διαδικασία καταστρατηγεί το δικαίωμα των ανεμβολίαστων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Κι αυτό σημαίνει ότι καταπατήθηκε το συνταγματικό δικαίωμα τους. Να σημειωθεί ότι το προεδρείο του σώματος για την διεξαγωγή της εκλογής ακολούθησε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών του ρυθμίζει πως διεξάγονται οι δια ζώσης συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντονα επικριτική προς την Περιφερειακή Αρχή ήταν και η επικεφαλής της ΛΑΣ Αγλαΐα Κυρίτση, τόσο για την διαδικασία όσο και για το ότι το Συμβούλιο δεν είχε την δυνατότητα να γνωρίσει τους υποψηφίους και να τους θέσει ερωτήσεις για να αξιολογήσει τις ικανότητες τους. Επίσης σημείωσε πως πρόκειται για ένα θεσμό υποβαθμισμένο και απαξιωμένο.

Τέλος ο Κώστας Αδαμίδης από την παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο» (παράταξη Καλογήρου) έθεσε θέμα νομιμότητας της διαδικασίας και παράλληλα κατάγγειλε την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να μην κάνει μια συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα και μια δεύτερη για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η παράταξη συμμετείχε στην εκλογή και αμέσως μετά αποχώρησε από την συνεδρίαση. Τα μέλη της κατά την αποχώρηση τους ανέφεραν πως θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προκειμένου να επιτύχουν την ακύρωση της απόφασης.

Στην αντίπερα όχθη οι σύμβουλοι των παρατάξεων που συμμετέχουν στην Περιφερειακή Αρχή στις παρεμβάσεις υπεραμύνθηκαν την διαδικασία που ακολούθησε το προεδρείο. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Μέσω πλατφόρμας του gov.gr -Πότε ανοίγει η αίτηση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 7:30 το πρωί αναχωρεί το Aqua Blue

Αλλαγή στην ώρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κακοκαιρίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχυροί άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο

Προειδοποιητική ανακοίνωση για τους ναυτιλλόμενους που αφορά την Παρασκευή 10 Μαΐου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο αντίο στην Αννα Παναγιωτοπούλου

Συγκίνηση για την σπουδαία ηθοποιό - Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος αποχαιρετούν την Άννα Παναγιωτοπούλου
ΕΛΛΑΔΑ

«Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα από το εμβόλιο της AstraZeneca»

Σε πάνω από 100 τα περιστατικά των επιπλοκών στη χώρα μας -Δηλώσεις της Καθηγήτριας Επιδημολογίας Αθηνάς Λινού
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αθέατος εμπορικός πόλεμος του ελαιολάδου

Ισπανο-Ιταλική διαμάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς του υγρού χρυσού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΕΛΛΑΔΑ

56 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή Γιώργη Τσαρουχά

Ο Σ.Φ.Ε.Α. 1967 - 1974 θα τιμήσει τη μνήμη του, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του, στα κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Τιμούν την 9η Μαΐου ημέρα της αντιφαστικής νίκης των λαών

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της απόφασης για όλους τους κατηγορούμενους για το Μάτι

Θα γίνει ξανά η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι σε δεύτερο βαθμό - Την έφεση άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις