× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με φωτοβολταϊκά»

Στα έργα και στις δράσεις του Δήμου, που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική και κίνητρα στους πολίτες, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Στρατής Ζαφείρης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/10/2021

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με φωτοβολταϊκά»

Τις βάσεις για την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, βάζει αυτή την περίοδο η δημοτική αρχή μέσα από μελέτες και σχεδιασμό με σημαντικό αποτύπωμα για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Στρατή Ζαφείρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρατής Ζαφείρης μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» αναφέρθηκε στην αυτοδιοικητική του πορεία στο νησί μας, στην απόφασή του να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Λέσβο καθώς  και στα σχέδια του για το μέλλον.

Όπως τόνισε η συνεργασία με τον Ταξιάρχη Βέρρο μέχρι στιγμής πηγαίνει καλά παρά το γεγονός ότι έχουν διαφορετικές απόψεις σε πολλά ζητήματα. «Με το δήμαρχο, σημείωσε συζητάμε, ανταλλάσουμε απόψεις και προβληματισμούς και τις περισσότερες φορές καταλήγουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να συνυπάρχουμε αρμονικά και εποικοδομητικά για το Δήμο».

Αναφερόμενος στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Δυτικής Λέσβου, ο Στρατής Ζαφείρης, σημείωσε ότι είναι καλό να γίνονται έργα υποδομής, όμως δεν επαρκούν για την πρόοδο και την ευημερία ενός τόπου. «Αυτή την περίοδο δουλεύουμε στο δήμο σχέδια και μελέτες με οικονομικό αποτύπωμα. Το πρώτο σχέδιο – μελέτη σχετίζεται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά τελευταίας τεχνολογίας που μπορούν να αναπτυχθούν σε τέσσερις εκτάσεις 200 στρεμμάτων και να δώσουν ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα στηρίξει τη γενικότερη ηλεκτροδότηση του νησιού και του δήμου μας μαζί με το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Το δεύτερο σχέδιο που δουλεύουμε είναι η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου, όπου ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε σχετική πρόταση έως τις 2 Νοεμβρίου. Παράλληλα τρέχουμε μελέτη για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του κόλπου Καλλονής παραγωγικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά καθώς και τη μελέτη για τη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Δυτικής Λέσβου. Όλες αυτές οι μελέτες θα βοηθήσουν να χτίσουμε αργά αλλά σταθερά ένα νέο Δήμο ο οποίος θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τις καινοτόμες δράσεις, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρατής Ζαφείρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σχέδια του για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και όπως είπε, είναι πολύ νωρίς ακόμη να συζητά κανείς γι’ αυτό. «Οι εν ενεργεία αυτοδιοικητικοί νομίζω ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να αναλώνονται σε εκλογικά σενάρια, διότι τότε χάνουν πολύτιμη ενέργεια και χρόνο από αυτόν που θα αφιέρωναν στο ρόλο που υπηρετούν σήμερα. Από εκεί και πέρα θα είμαι παρόν, παραμένω ενεργός και παραμένω στον τόπο μου».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ