× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αποχή σήμερα στο Γενικό Λύκειο Παμφίλων

Γονείς και μαθήτριες μίλησαν στην κάμερα του «Ν» ενάντια στη συγχώνευση της Α’ τάξης του σχολείου τους

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/10/2021

Αποχή σήμερα στο Γενικό Λύκειο Παμφίλων

Με αποχή από τα μαθήματα απάντησαν σήμερα Δευτέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Παμφίλων ενάντια στη συγχώνευση δύο τμημάτων σε μία αίθουσα 26 μαθητών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκονταν εκεί προς συμπαράσταση των παιδιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραγική ειρωνεία για το υπουργείο Παιδείας που έχει δώσει εντολή για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση με webex στην περίπτωση κινητοποιήσεων, είναι το γεγονός ότι δεν έχει καν αξιοπρεπή κάλυψη το διαδίκτυο στην περιοχή!

Από την άλλη συγχωνεύονται τμήματα με παιδιά με αναπηρίες και μαθητές  της Α τάξης με ελλείψεις εξαιτίας των λοκντάουν προηγήθηκαν.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα που κατέθεσε αναφορά την επιστολή των μαθητών στο υπουργείο Παιδείας και μίλησε στην κάμερα του «Ν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Θα στοιβαχθούμε 26 άτομα σε μία αίθουσα!» λένε οι δύο μαθήτριες, πρόεδροι των Α1 και Α2 τάξεων.

Δείτε τι μας είπαν οι δύο πρόεδροι της Α τάξης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αντώνης Αργυρίου, μέλη του Συλλόγου Γονέων και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε το ρεπορτάζ του «Ν», όπου για το νησί μας έχουν προβλεφθεί δύο συγχωνεύσεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν επιτακτικής παρότρυνσης του υπουργείου Παιδείας, εν μέσω κορονοϊού για όλα τα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα με απόφαση Γενικής τους Συνέλευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου εξέδωσαν το μεσημέρι της Κυριακής την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εμείς οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Παμφίλων, είμαστε αντίθετοι στη συγχώνευση της τάξης μας σε ένα τμήμα. Σύμφωνα με την απρεπή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας , αντί για αραίωση τμημάτων , δεδομένης της πανδημίας του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί η σύμπτυξη τμημάτων πανελληνίως. Συνεπώς, στο δικό μας σχολείο θα στοιβαχθούμε 26 άτομα σε μία αίθουσα. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο η υγεία μας τίθεται σε κίνδυνο, αλλά και η ποιότητα του μαθήματος υποβαθμίζεται στα σχολεία ανά την χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, θεωρούμε ότι στην ειδική περίπτωσή μας, υπάρχουν αξιοσημείωτοι λόγοι για τους οποίους η συγχώνευση των δικών μας τμημάτων είναι αδύνατη. Χαρακτηριστικά: σε περίοδο πανδημίας αντί να μιλάμε για αραίωση όπως προτείνουν οι ειδικοί στα τμήματα, για την καλύτερη παρακολούθησης της παράδοσης  του μαθήματος και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού ,αναγκαζόμαστε να βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας. Επίσης, είμαστε τα παιδιά μιας γενιάς η οποία πέρασε δύο χρόνια κάνοντας μάθημα μέσω webex και τα μαθησιακά κενά μας είναι πολλά. Τέλος οι συμμαθητές μας με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, όλοι μας άλλα ιδιαίτερα εκείνοι.

 

Έτσι το υπουργείο αντί να προσλάβει καθηγητές προχωρά σε αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Εμείς , λοιπόν, δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από τα μαθήματα μέχρι να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Καλούμε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς να μας συμπαρασταθούν.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Νέος εξοπλισμός στο μικροβιολογικό του Βοστάνειου

Το νοσοκομείο της Μυτιλήνης απέκτησε νέο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα το επιτρέπει ταυτόχρονα έλεγχο για βακτήρια, ιούς, ζυμομύκητες και παράσιτα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λέσβο για κατοχή ναρκωτικών

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δυο τροχαία με τραυματίες

Σε δρόμους της Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εξοπλισμό προβολών και ήχου απέκτησε το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης».