× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν θες ν’ αλλάξουν τα πράγματα, έλα μαζί μας!»

Ο Στράτος Γεωργούλας επιμένει στον «Άλλο Δρόμο» γιατί δεν βολεύεται με την απάθεια, την αδράνεια, αλλά και τα κακώς κείμενα στην πολιτική και τη ζωή των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/5/2019

«Αν θες ν’ αλλάξουν τα πράγματα, έλα μαζί μας!»

Στα γραφεία του «Ν» καλωσορίσαμε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Στράτο Γεωργούλα, επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» για να μας δώσει συνέντευξη on camera.

Η κοινωνιολογία είναι η μεγάλη του αγάπη, ακαδημαϊκά, αλλά και πολιτικά μιλώντας, αφού θέλει να καταγράφει τα κακώς κείμενα για να τα αλλάξει. Από το 2000 όταν πρωτοεκλέχτηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Κοινωνιολογίας εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Μυτιλήνη και τον Μανταμάδο, απ’ όπου κρατούν οι ρίζες του. Σήμερα είναι και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος «Έρευνα για την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Ήταν ανέκαθεν υποψήφιος της αυτοδιοίκησης, από το 2002 που ασχολήθηκε με τα κοινά και δεν επέλεξε τον βουλευτικό δρόμο, αν και είχε αυτή την επιλογή. Αυτό είναι κάτι που τον διαχωρίζει, όπως λέει και ο ίδιος με τους υπόλοιπους υποψήφιους επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων.

Για κείνον ο «Άλλος Δρόμος» σημαίνει στάση ζωής, δημοκρατία, έλεγχος των εκλεγμένων. «Ήταν και είναι δρόμος πολύ δύσκολος. Δεν ανταλλάζεις αξίες για θέσεις» εξηγεί. «Θα μπορούσαμε να μη μαλώνουμε και να μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας, αλλά δεν θέλουμε», γελάει, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει.

Ο Στρ. Γεωργούλας μιλά στο «Ν» και για την καινοτόμα πλατφόρμα του συνδυασμού το «Δημοκρατόμετρο» ως άσκηση ελέγχου και μέτρο διαφάνειας.

Ο λόγος που δεν «βολεύεται» και δεν ησυχάσει στην ακαδημαϊκή του θέση, αλλά επιλέγει να ασχοληθεί με τα κοινά είναι ότι ζει μέσα στα προβλήματα της κοινωνίας και θέλει να την αλλάξει, προτείνοντας λύσεις. «Δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς» επισημαίνει χαρακτηριστικά και μάλιστα «ως μέλος συλλογικότητας, όχι μόνος για να αναδειχτώ».

Στον απολογισμό του από τη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου ξεχωρίζει το ότι τα περισσότερα ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν ήταν της παράταξής του.

«Δεν έχουμε τη στήριξη ούτε είχαμε ποτέ από κόμματα που ήταν ή είναι στην κυβέρνηση και δεν έχουμε καμία σχέση με το σύστημα των πελατειακών σχέσεων», υπογραμμίζει. Ενώ μοιράζεται μαζί μας και τις εμπειρίες στις πολιτιστικές δράσεις, αλλά και πώς αυτές –γι’ άλλη μια φορά- σχετίζονται με την πολιτική και δείχνουν έναν «Άλλο Δρόμο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ