× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανάκληση πιστοποίησης τυροκομείου για παραγωγή φέτα

Πουλούσε αγελαδινό λευκό τυρί ως φέτα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/11/2021

Ανάκληση πιστοποίησης τυροκομείου για παραγωγή φέτα

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποίησε την απόφαση του ΕΛΓΟ Δήμητρα με την οποία ανακλήθηκε η πιστοποίηση για παραγωγή φέτας της εταιρεία «L.A. FARM Α.Ε.». Η συχνότητα με την οποία επιβάλλονται τέτοιες ποινές και η δημοσιότητα που δίνεται σε αυτές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει πως πρόθεση του είναι να σταματήσει η νοθεία της φέτας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου:«Η επιχείρηση ήταν ενταγμένη στο μητρώο πιστοποιημένων επιχειρήσεων, για τη δραστηριότητα της παραγωγής και συσκευασίας με σκοπό την εμπορία, του προϊόντος «φέτα Π.Ο.Π».

Για την επιχείρηση είχε αποφασιστεί από τον ΕΛΓΟ Δήμηρα, στις 9/9/2021, η προσωρινή ανάκληση πιστοποίησής της, καθώς μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Οργανισμού, καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «Φέτα Π.Ο.Π.».

Ο ΕΛΓΟ Δήμηρα προχώρησε στην απόφαση οριστικής ανάκλησης και αφαίρεσης της πιστοποίησης της επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.», μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας, που έλαβε χώρα με την γνωστοποίηση στον ΕΛΓΟ Δήμηρα της οριστικής απόφασης του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με την εξέταση δείγματος προϊόντος «τυρί φέτα ΠΟΠ» ιδιωτικής ετικέτας, σε τάπερ 400 gr, με την επισήμανση «ΦΕΤΑ, επιλογή μου, μεγαλύτερη των 3 μηνών ωρίμανσης», παραγόμενο από την επιχείρηση «L.A. FARM Α.Ε.»., το οποίο είχε ληφθεί στο πλαίσιο ελέγχων και δειγματοληψιών κλιμακίων του ΕΛΓΟ Δήμητρα σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ). Η εν λόγω απόφαση,  για το ανωτέρω δείγμα τυρί φέτα ΠΟΠ, αναφέρει ότι: «είναι  μη κανονικό, διότι περιέχει μόνο αγελαδινό γάλα αντί για πρόβειο και γίδινο γάλα και έχει υγρασία σε ποσοστό (60,24±0,38)% που υπερβαίνει το μέγιστο όριο του 56%, καθώς και λίπος επί ξηρού (41,52±0,72)% που υπολείπεται του ελαχίστου ορίου του 43%, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί το προϊόν ως τυρί φέτα. Η ονομασία του δείγματος «τυρί φέτα ΠΟΠ» παραπλανά τον καταναλωτή ως προς την ταυτότητα και τη σύνθεση του τροφίμου»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά