× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόγραμμα για τους νέους αγρότες

Στον αέρα η 3η πρόσκληση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 – 2022

Δημοσίευση 22/11/2021

Πρόγραμμα για τους νέους αγρότες

Την 3η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων υπομέτρο 6.1 που αφορά στην ενίσχυση των νέων αγροτών ανακοινώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή του σχετικά με την ενεργοποίηση του προγράμματος ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το εύφορο έδαφος, το μεσογειακό κλίμα, τη βιοποικιλότητα, το μεράκι των ανθρώπων μας, έχει όλα τα συστατικά ούτως ώστε ο Πρωτογενής Τομέας να γίνει ο βατήρας για την εκτίναξη της ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο.

«Η ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα κατά γενική ομολογία αποτελεί εγγύηση για την πρόοδο, την αυτάρκεια και την οικονομική ευμάρεια της νησιωτικής Περιφέρειας μας.

Ένας από τους βασικούς  στόχους  της Περιφερειακής πολιτικής, της νυν Περιφερειακής Αρχής και από τον οποίο δεν αποκλίνουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Περιφέρεια μας, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως αγροτική Περιφέρεια αφού  συγκαταλέγεται στις Περιφέρειες της Ελλάδος όπου το περιφερειακό ΑΕΠ βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Πρωτογενή Τομέα. Η αρχική κατανομή των 19.000.000 ευρώ,  στο υπομέτρο 6.1, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κρίνουμε ότι  λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που σχετίζονται με τη νησιωτικότητα, τη γεωγραφική κατανομή, το μεταναστευτικό  και την πανδημία  πρέπει να αναθεωρηθεί.

Η Περιφέρεια μας  δύναται αν όχι επιβάλλεται  να «ευνοηθεί» γι’ αυτό και «απαιτήσαμε» στη Β΄ Κατανομή την εκροή επιπλέον κεφαλαίων.

Ζητήσαμε και ζητάμε  την αύξηση των κονδυλίων του Υπομέτρου Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, έτσι ώστε να υπάρχει μία δίκαιη κατανομή ποσών που να ανταποκρίνεται στους σκοπούς και στόχους του, δίνοντας έτσι λύση σε όλες τις τυχόν αδικίες και ταυτόχρονα συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πραγματική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας και στη μετέπειτα δημογραφική ανάκαμψη των ακριτικών περιοχών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι παρατηρείτε έντονο ενδιαφέρον και διάθεση  από τους νέους που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Βόρειο Αιγαίο όχι μόνο να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή αλλά  και να επενδύσουν σε αυτήν. Παράγοντες που  δικαιολογούν ή καλύτερα επιβάλλουν  την «απαίτηση» μας.

Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε για την περιοχή ευθύνης μας το μέγιστο δυνατό αποσκοπώντας στην αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων των νησιών μας, των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα», καταλήγει στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχη Πανάγος Κουφέλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά