× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στόχος, το άνοιγμα της κρουαζιέρας στη Λέσβο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια, με αφορμή την προσέγγιση του κρουαζιεροπλοίου Norwegian Getaway με 1.729 επιβάτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/11/2021

Στόχος, το άνοιγμα της κρουαζιέρας στη Λέσβο

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έλευση κρουαζιεροπλοίου αύριο Τρίτη στις 7:30 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έδωσαν, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τον τουριστικό πράκτορα Ηλία Πίκουλο, τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννη Μουτζούρη και τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κώστα Παπαδόπουλο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Κώστας Μουτζούρης, τα μηνύματα από το μέτωπο της κρουαζιέρας, δείχνουν ότι σταδιακά μπαίνει η Λέσβος ξανά στο παιχνίδι και ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ωστόσο σημείωσε, στόχος είναι η αύξηση του μέσου όρου των χρημάτων που αφήνει ο κάθε επισκέπτης κρουαζιέρας στην αγορά και στην οικονομία του νησιού κατά τις ώρες επίσκεψής του. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό το ποσό τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά στα ελληνικά λιμάνια.

Το κρουαζιερόπλοιο όπως ανέφερε ο Ηλίας Πίκουλος, φτάνει αύριο  το πρωί με 1.729 επιβάτες και 1.549 άτομα πλήρωμα. «Ανάμεσά στους επισκέπτες περιλάμβάνονται και αρκετοί  Έλληνες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν από τη Ρόδο με στόχο να επισκεφθούν θρησκευτικά προσκηνύματα του νησιού. 

Είμαι αισιόδοξος σημείωσε ο Ηλίας Πίκουλος ότι τα επόμενα χρόνια, εφόσον ξεπεραστεί και ο κορονοϊός, θα έχουμε αύξηση των προσεγγίσεων στη Λέσβο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συζήτησης των φορέων που έγινε για το ζήτημα της κρουαζιέρας, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, δήλωσαν τη διάθεση των φορέων που εκπροσωπούν να προσπαθήσουν  για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της προσέλκυσης περισσότερων προσεγγίσεων. 

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά οι φορείς της αγοράς και του Επιμελητηρίου, αύριο θα μοιράσουν μικρά δώρα και χάρτες στους επισκέπτες ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προσλάβει ειδικά για την περίσταση ξεναγό, για όσους επισκέπτες θα επιλέξουν να μείνουν στην πόλη, προκειμένου να τους ξεναγήσει στο βασικό ιστό της Μυτιλήνης γύρω από την Ερμού και την προκυμαία.

Δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των φορέων για την κρουαζιέρα στο βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά