× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βόμβα στη Δυτική Λέσβο με παραίτηση Ελευθερίου

Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου αφήνει αιχμές για το Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, και την άρνηση της υπηρεσίας δόμησης να ανακαλέσει την προέγκριση της άδειας στο Αφεντέλλι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2021

Βόμβα στη Δυτική Λέσβο με παραίτηση Ελευθερίου

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, υπέβαλλε σήμερα Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας και στενός φίλος του Ταξιάρχη Βέρρου, Άρης Ελευθερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Άρης Ελευθερίου στην επιστολή παραίτησής του προς το Δήμαρχο,  αιτία της απόφασης αυτής, αποτελεί το γεγονός ότι η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου αρνείται να ανακαλέσει την προέγκριση της άδειας δόμησης για την παραλία Αφεντέλλι στη Σκάλα Ερεσού.

Ο Άρης Ελευθερίου μεταξύ άλλων αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση του ίδιου του Βέρρου ο οποίος όπως αναφέρει έπρεπε να παρέμβει προσωπικά στην υπηρεσία του δήμου λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

«Η άρνηση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου μας, να υλοποιήσει την  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου της 29.10.2021, σχετικά με την ανάκληση προέγκρισης άδειας δόμησης με αριθμό 189002 /18. 12 2020,  στην παραλία ΑΦΕΝΤΕΛΙ Ερεσού, αποτελεί σημαντική δυσλειτουργία  του Δήμου μας, αλλά και έλλειψη δημοκρατικής τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ύστερα  μάλιστα και από τη γνωμοδότηση του δικηγόρου που ζήτησε το Δημ. Συμβούλιο  και όρισε η Οικονομικη Επιτροπή  του Δήμου,   αλλά και τα δύο έγγραφα μου προς την ίδια υπηρεσία με ημερομηνία, 29. 11.2021 και 2 .12. 2021, με τα οποία εφιστούσα την προσοχή για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ, αλλά και τους λόγους του δημοσίου συμφέροντος και του κινδύνου καταπάτησης  τσιμεντοποίησης και καταστροφής του  κοινοχρηστου  χώρου του αιγιαλού και της παραλίας ΆΦΕΝΤΕΛΙ ,στα οποία έγγραφά μου ούτε κάν καταδέχθηκε η αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει, με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για λόγους ηθικής τάξης  αξιοπρέπειας, συνέπειας και προστασίας της νομιμότητας.

Πίστευα, ότι άξιζε τον κόπο, μια παρέμβαση δική σας, για επίλυση του θεματος λόγω της σοβαρότητάς του, κάτι όμως που δεν κάνατε, παρά την παράκλησή μου.Είναι περιττό να τονίσω ότι με την απόφαση του Δ. Σ. σε καμμια περίπτωση δεν θίγονται νόμιμα συμφέροντα φερόμενων ιδιοκτητών, αλλά μόνον προστατεύονται τα εννομα συμφέροντα της κοινωνίας της Ερεσού το περιβάλλον και η νομιμότητα.

Βέβαια η εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ευθύνη και υποχρέωση του Δημάρχου και δεν επαφίεται στην κρίση  της όποιας υπηρεσίας, αν μάλιστα ληφθεί υπ όψιν, ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, έχει προσφύγει για την προστασία του χώρου αυτού στο Σ.τΕ , σε συνέχεια ενεργειών  και του τέως Δήμου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Με την απόφασή μου αυτή, ευελπιστώ, ότι ο Δήμος με δική σας παρέμβαση, θα αποκαταστήσει την τάξη και τη νομιμότητα και θα προστατευσει ,τό δίκαιο, το περιβάλλον και τόν κοινοχρηστο  χαρακτήρα μέρους  του απειλούμενου κοινόχρηστου χώρου, όπως έχουν κρίνει αμετάκλητα, το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, το Εφετείο Αιγαίου και ο Άρειος Πάγος.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου , να μου αναθέσετε την υπεύθυνη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας.

Εύχομαι σε σας , και τους συνεργάτες σας   καλή συνέχεια στο δύσκολο, αλλά και ομολογουμένως επιτυχημένο μέχρι τώρα έργο σας, και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να στηριζω τις προσπάθειες σας για  δημιουργία ενός Δήμου προτύπου, και δημοκρατικού, που θα αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα προβλήματα  των δημοτών του και της κοινωνίας και που θα λειτουργεί για την καλλιτέρευση της ζωής των,  όπως υποσχεθήκαμε, όταν μαζί , με χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους Λέσβιους ξεκινήσαμε τον αγώνα για την δημιουργία του  νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου  και στη συνέχεια , όταν το όνειρο έγινε πραγματικότητα, διεκδικήσαμε την Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχαριστώ και συγχαίρω τους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ,  καταφέρνουν  σε μεγάλο βαθμό να εξυπηρετούν τους πολίτες και να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους.

Σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτήτων και  συμβουλια, εύχομαι να συνεχίσουν να είναι κοντά στο δημότη και να προσπαθούν να τον υπηρετούν, γιατί η τοπική αυτοδιοικηση είναι προσφορά στον πολίτη και όχι εξουσία», καταλήγει στην επιστολή παραίτησής του ο Άρης Ελευθερίου

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»