× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γαλλικό «respect» προς νησιώτες για το μεταναστευτικό

Στη Χίο σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας και Γάλλοι Γερουσιαστές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2021

Γαλλικό «respect» προς νησιώτες για το μεταναστευτικό

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ΒΙΑΛ στη Χίο επισκέφτηκαν σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας, κ. Gerard Larcher και μέλη της αντιπροσωπείας της Γαλλικής Γερουσίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί επίσης το Μουσείο του Άγιου Μηνά όπου κατέθεσε και στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών του νησιού και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον  Δήμαρχο Χίου  Σταμάτη Κάρμαντζη  και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Πρόκειται για μια επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό σε αυτό το ακριτικό σημείο της Ευρώπης, στο πλαίσιο και της ανάληψης από τη Γαλλία από το νέο έτος της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας έδωσε την ευκαιρία να ξεναγήσουμε τους υψηλούς μας προσκεκλημένους στη δομή της ΒΙΑΛ, προκειμένου να διαπιστώσουν τις σαφώς βελτιωμένες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, που είναι στενά συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή ιστορία, αλλά και να ακούσουν από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες λόγω του μεταναστευτικού».

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι: «Η Ελλάδα και η Γαλλία αναπτύσσουν μια σημαντική στρατηγική εταιρική σχέση και είχε ιδιαίτερη αξία για εμάς να παρουσιάσουμε στους Γάλλους συνομιλητές μας τις θέσεις μας για μία δίκαιη και βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη που θα κατανέμει ισόρροπα τα βάρη από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα τις ελληνικές ακριτικές περιοχές. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε τα γεγονότα της προηγούμενης περιόδου. Ούτε είμαστε διατεθειμένοι να ξαναγίνει το νησί μας αποθήκη ψυχών. Η Ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να εξασφαλίζει ουσιαστική μείωση ροών σε όλη την ΕΕ και δίκαιη και αυτόματη κατανομή των βαρών ανάμεσα στα Κράτη Μέλη».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας Gerard Larcher, δήλωσε τα ακόλουθα: «Θέλω να τονίσω την απόλυτη μας στήριξη παρότι εκπροσωπούμε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες της Γαλλίας, στην στρατηγική εταιρική σχέση που υπεγράφη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μας και που κυρώθηκε από την Βουλή. Συνομιλώντας εχθές με τον Πρωθυπουργό, ακούγοντάς σας κ. Υπουργέ διαπιστώσαμε τη μεγάλη πρόοδο, τον δρόμο που διένυσε η Ελλάδα. Θα πάρουμε μαθήματα από την πορεία αυτή, είναι προς όφελος όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σκεπτόμενος και τον 11χρονο εγγονό μου θα σας πω με πολύ απλά λόγια, ‘σεβασμός’. Ευχαριστούμε για όσα μας είπατε. Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Χίου για την ανθεκτικότητά τους. Και εδώ αξίζει σεβασμός. Ευχαριστούμε πολύ».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων