× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεύτερη ευκαιρία για το Κτηματολόγιο σε 5.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Α’ φάση του Κτηματολογίου στη Λέσβο σε Γέρα και Μυτιλήνη

Δημοσίευση 14/12/2021

Δεύτερη ευκαιρία για το Κτηματολόγιο  σε 5.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων της Α’ φάσης του Κτηματολογίου που αφορούσε τις περιοχές Γέρας (πλην Σκοπέλου), Μυτιλήνης και της  Κοινότητας Κάτω Τρίτους, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία διόρθωσης μέσα στο 2020 όπου δόθηκε η δυνατότητα αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημαντική αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του Τμήματος Β.Α. Αιγαίου Στρατή Μανωλακέλλη ο οποίος μαζί με το βουλευτή της ΝΔ Χαρ. Αθανασίου συναντήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, με τους   Κοτσώλη Στέφανο, Γεν. Δ/ντης, η Κασάπη Μαρία Δ/ντρια Μελετών, και Κουκούτση Ρένα, Νομική Σύμβουλο, της εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε.

Αφού συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της Α' Φάσης της Κτηματογράφησης στη Μυτιλήνη, με όλα τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, συμφωνήθηκε η ανάρτηση των διορθώσεων να γίνει στις 21 Μαρτίου 2022.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο Στρατής Μανωλακέλλης το αρχικό αίτημα που κατατέθηκε στη διάρκεια της συνάντησης ήταν η επαναδημοπράτηση της Α’ φάσης ώστε να γίνει από την αρχή το Κτηματολόγιο σε αυτές τις περιοχές. «Μας εξήγησαν ωστόσο, σημειώνει, πως αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει διότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος αφού στο τέλος του 2022 θα πρέπει να παραδοθούν ολοκληρωμένες και οι δύο φάσεις του Κτηματολογίου της Λέσβου. Αυτό καλό θα είναι να το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ώστε να κινηθούν εγκαίρως με βάση τις προβλεόμενες προθεσμίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αυτό που καταφέραμε είναι να δοθεί ξανά παράταση για τυχόν ενστάσεις για χρονικό διάστημα έως και 2 μήνες από την ανάρτηση που θα γίνει το Μάρτιο.

Ειδικότερα για το Κτηματολόγιο της περιοχής Μυτιλήνης έχουν κατατεθεί συνολικά 5.500 ενστάσεις και για την περιοχή της Γέρας έχουν κατατεθεί 5.000 ενστάσεις. Από αυτές όμως την περίοδο που έγιναν οι διορθώσεις μόλις 2.000 ιδιοκτήτες από τη Γέρα προσήλθαν και 3.500 από τη Μυτιλήνης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως 3.000 συμπολίτες μας από τη Γέρα και 2.000 από τη Μυτιλήνη, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μετά το Μάρτιο να διορθώσουν τα όποια λάθη έχουν γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί που δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρέμβαση είναι στις περιπτώσεις των λεγόμενων άγνωστων ιδιοκτητών, ένα ποσοστό περίπου 18%,  σε αυτών δηλαδή που δεν προσήλθαν σε καμία φάση του Κτηματολογίου. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να μην χάσουν τις περιουσίες τους.

Από τη συζήτηση που έγινε αντιληφθήκαμε γενικά ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών που αδιαφόρησε για τη διόρθωση των λαθών που έχουν γίνει κι ενώ έχουν καταθέσει ενστάσεις δεν φρόντισαν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αυτό αποτελεί  σοβαρό πρόβλημα και για τους όμορους ιδιοκτήτες και γενικά για την ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης αφού δεν κουμπώνει το παζλ».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής