× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των παιδιών στο Βοστάνειο

Θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη περίπου 49 εμβολιασμοί στο παιδικό εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου κοντά στο παιδιατρικό ιατρείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/12/2021

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των παιδιών στο Βοστάνειο

Ξεκίνησαν σήμερα (Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου) οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού για τα  παιδιά  από 5 έως 11 ετών στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εμβολιαστικό Κέντρο των παιδιών λειτουργεί κοντά στο παιδιατικό ιατρείο του νοσοκομείου και άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρώτους μικρούς συμπολίτες μας στη 1 το μεσημέρι.

Παρών στους πρώτους εμβολιασμούς ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη από τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδικά εμβόλια, δεκάδες γονείς  έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους .

Σε πρώτη φάση ανέφερε ο Διοικητής του νοσοκομείου το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου θα λειτουργεί Σάββατο και Τετάρτη, με εξαίρεση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όπου η ημερομηνία εμβολιασμού θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Για σήμερα είναι προγραμματισμένα 49 περίπου ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι σημαντικό να θωρακίσουμε και τα παιδιά μας, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στα σχολεία και στην κοινωνία γενικότερα. Όταν κολλήσει ένα παιδί σε μια οικογένεια, ο ιός αυτομάτος μεταφέρεταιΣυσπείρωο σπίτι και νοσούν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας».

Αυτή τη στιγμή όπως τόνισε ο Γ. Καμπούρης νοσηλεύονται στην κλινική covid 13 άτομα και 1 άτομο διασωληνωμένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη στην έναρξη των εμβολιασμών η υπεύθυνη παιδίατρος του κέντρου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε όλο τον κόσμο περίπου 2.000.000 παιδιά και με τις δύο δόσεις, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή παρενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και τα ραντεβού έως το Φεβρουάριο έχουν κλειστεί. Οι παρενέργειες του εμβολίου είναι ελάχιστες όπως και στους ενήλικες και εκδηλώνονται, αν εκδηλωθούν, με χαμηλό πυρετό και μυαλγία τα οποία σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο υποχωρούν».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τον εμβολιασμό των πρώτων παιδιών και τις δηλώσεις που έκαναν οι μικροί συμπολίτες μας στην κάμερα του «Ν»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας