× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σοβαρά προβλήματα στην αγροτική οδοποιία της Λέσβου

Η πρόσφατη νεροποντή προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους της Γέρας, του Πλωμαρίου, της Δ.Ε. Ερεσού Αντίσσης, της Πέτρας του Πολιχνίτου και της Άγρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/1/2022

Σοβαρά προβλήματα στην αγροτική οδοποιία της Λέσβου

Σοβαρά προβλήματα για άλλη μια φορά, μετά την πρόσφατη νεροποντή, αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί δρόμοι του νησιού μας, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται έντονα αφού με δυσκολία προσεγγίζουν τα κτήματα και τις εκτροφές των ζώων τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα εντοπίζονται και στους δύο δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου όπου γίνεται προσπάθεια για άμεση αποκατάστασή τους.

Ειδικότερα στο Δήμο Μυτιλήνης τα προβλήματα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Φραντζέσκο εντοπίζονται στις Ενότητες της Γέρας και του Πλωμαρίου, όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τις επόμενες ημέρες, σημειώνει ο Μιχάλης Φραντζέσκος, τα μηχανήματα του Δήμου θα μεταβούν στις δύο αυτές ενότητες ενώ πιθανόν θα γίνουν και εργολαβίες των 20.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων. Γενικά τα μηχανήματα του Δήμου είναι έξω όλο το χρόνο και πραγματοποιούν εργασίες. Αυτές τις μέρες για παράδειγμα γίνονται εργασίες σε περιοχές της Θερμής και του Ευεργέτουλα, ενώ στην Αγιάσο η κατάσταση σε γενικές γραμμές είναι υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Γέρα και στο Πλωμάρι όπου έχουμε τις μεγαλύτερες καταστροφές είμαστε σε επαφή με τους αντιδημάρχους Δημήτρη Βαρβαγιάννη και Παράσχο Μανούσο καθώς και με τους προέδρους των χωριών ώστε η αποκατάσταση να γίνει άμεσα». 

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ασανούλα Γιαννή - Κοκκινέλλη, υπάρχουν αρκετά προβλήματα από τις πρόσφατγες θεομηνίες τα οποία εντοπίζονται στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης, στην Άγρα, στο Λεπέτυμνο, στον Πολιχνίτο, στην Αγία Παρασκευή και στο Μόλυβο.

«Καθημερινά μας ενημερώνουν οι δημότες μας για νέες ζημιές σε διάφορες περιοχές του δήμου. Λόγω των βροχοπτώσεων έχουμε αρκετές κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία και γενικότερα προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μηχανήματα του Δήμου είναι έξω διαρκώς και πραγματοποιούν παρεμβάσεις και επισκευές στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα». 

Προτάσεις στο Πρόγραμμα του Υπουργείου 

Μέσα στις επόμενες ημέρες εξάλλου όπως σημείωσε η Ασανούλα Κοκκινέλλη Γιαννή, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για δύο έργα σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα έργα θα αφορούν το αρδευτικό δίκτυο καθώς και την αγροτική οδοποιία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχη πρόταση αναμένεται να καταθέσει και ο Δήμος Μυτιλήνης. Αυτή θα  αφορά έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ανέφερε στο «Ν» ο Μιχάλης Φραντζέσκος. 

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα παραμείνει ανοιχτό από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου έως τις  28 Φεβρουαρίου και θα έχουν την δυνατότητα οι Δήμοι όλης της χώρας να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων. Η τρέχουσα προκήρυξη του προγράμματος έχει πίστωση 43 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης