× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλη νίκη για τους κατοίκους στο Βουναράκι

Κέρδισαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα που είχαν καταθέσει κατά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η οποία σχεδίαζε την τοποθέτηση κεραίας σε ταράτσα κοντά σε σπίτια, γήπεδο και παιδικό σταθμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/1/2022

Μεγάλη νίκη για τους κατοίκους στο Βουναράκι

Μεγάλη νίκη για τους κατοίκους της συνοικίας Βουναράκι της Μυτιλήνης, οι οποίοι κέρδισαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας η οποία σχεδίαζε την τοποθέτηση κεραίας σε ταράτσα σπιτιού στην περιοχή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα έγινε γνωστό από μερίδα κατοίκων τ οι οποίοι στα μέσα Ιουλίου αντιλήφθηκαν ύποπτη κινητικότητα στη γειτονιά τους. Όταν πληροφορήθηκαν τελικά για τις προθέσεις της εταρείας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και με δικηγόρο τον Ταξιάρχη Κουφέλο ο οποίος είχε κερδίσει ανάλογη υπόθεση με κεραία στον Αφάλωνα, κατέθεσαν Ασφαλιστικά Μέτρα. 

Η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου και στη διάρκεια της διαδικασίας κατατέθηκαν επιστημονικές μελέτες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ένορκες βεβαιώσεις καθηγητών για τις βλάβες στην υγεία που προκαλεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένων περιοχών. 

Ικανοποιημένος από τη δικαστική απόφαση δηλώνει στο «Ν» ο δικηγόρος Ταξιάρχης Κουφέλος ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί περί βλάβης της υγείας των πολιτών καθώς ενώ κατέπεσε ο ισχυρισμός της εταιρείας ότι η τοποθέτηση εντός κατοικημένης περιοχής γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Μυτιλήνη είναι μια μικρή πόλη η οποία μπορεί άνετα να καλυφθεί και από μία κεραία στον Προφήτη Ηλία, ωστόσο λόγω κόστους προφανώς η εταιρεία επέλεξε τη λύση της ταράτσας στο Βουναράκι.

Η δικαίωση των κατοίκων στο Βουναράκι και πριν μερικά χρόνια των κατοίκων του Αφάλωνα σε ανάλογη υπόθεση αποδεικνύει στην πράξη ότι οι πολίτες θα πρέπει να παλεύουν και να διεκδικούν το δίκιο τους όσο μεγάλος και να είναι ο αντίπαλλος. Να ζητούν βοήθεια από την κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς. Προσωπικά είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος και θεωρώ ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι η μόνη απάντηση σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες».

Το επόμενο βήμα των κατοίκων είναι η κατάθεση Αγωγής, ωστόσο η πρώτη δικαίωση στα Ασφαλιστικά Μέτρα θεωρείται μία σημαντική νίκη. 

Οι κάτοικοι στο Βουναράκι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή ευχαριστούν  τους συνηγόρους τους  τη δικαιοσύνη, του Δήμο, τους βουλευτές του νομού  και όλους όσοι τους συμπαράστάθηκαν στον αγώνα τους. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ